E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNorveç Varlık Fonu'ndan Meta, Novo ve ASML hisseleri hamlesi---

Norveç Varlık Fonu'ndan Meta, Novo ve ASML hisseleri hamlesi

Norveç Varlık Fonu'ndan Meta, Novo ve ASML hisseleri hamlesi
14 Ağustos 2024 - 08:00 borsagundem.com

Norveç varlık fonu Meta, Novo ve ASML hisselerini azalttı. Fon'un son güncellenmiş yatırım listesine göre, 3 şirketinde hisseleri geriledi.

Norveç'in 1,7 trilyon dolarlık Kamu Varlık Fonu (NBIM), yılın ilk yarısında en büyük 10 hisse varlığı arasında yer alan Meta Platforms Inc., Novo Nordisk A/S ve ASML Holding NV'deki hisselerini azalttı.

Fon'un son güncellenmiş yatırım listesine göre, Meta'daki hisseler 2023 yılı sonunda %1,22'den %1,18'e (yıl ortası itibariyle yaklaşık 15,1 milyar dolar değerinde) düştü. Fon, 31 Aralık'ta %1,87 olan Novo'daki hissesini yıl ortasında %1,75'e düşürürken, ASML'deki hissesi de aynı dönemde %2,61'den %2,54'e geriledi.

Fon, geleneksel olarak portföyünün içeriği hakkında yıllık bir güncelleme yapıyordu, ancak bundan sonra bunu yılda iki kez yapacak. Haziran ayı sonunda Apple Inc., Microsoft Corp. ve Nvidia Corp. fonun en büyük üç hisse senedi yatırımıydı.

1990'larda Norveç'in petrol ve gaz gelirlerini yurtdışına yatırmak için kurulan NBIM, büyük ölçüde
parlamento tarafından verilen bir çerçeveye dayanan bir gösterge endeksini takip ediyor. Bugün ilk
yarı sonuçlarını açıklaması planlanıyor.

Fon, haziran sonunda dünya çapında 8.800'den fazla şirkette hisseye sahipti ve tüm yatırımların %72'si hisse senetlerinde ve yaklaşık %26'sı da sabit getirili varlıklarda.

Norveç Varlık Fonu'ndan Türk hisselerine 1,3 milyar dolarlık yatırımNorveç Varlık Fonu'ndan Türk hisselerine 1,3 milyar dolarlık yatırım

 

Norveç Varlık Fonu borsaya kote olmayan şirketlere yatırım yapacakNorveç Varlık Fonu borsaya kote olmayan şirketlere yatırım yapacak

 

Norveç Varlık Fonu'ndan rüzgara dev yatırımNorveç Varlık Fonu'ndan rüzgara dev yatırım

 

Norveç Varlık Fonu'ndan Türk hisselerine 1,2 milyar dolar Norveç Varlık Fonu'ndan Türk hisselerine 1,2 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)