E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNorveç yardıma hazır---

Norveç yardıma hazır

Norveç yardıma hazır
06 Aralık 2010 - 08:19 borsagundem.com

Avrupa Birliği üyesi olmayan Norveç, Avrupa Birliği mali kurtarma mekanizmasına yönelik yardım sunmaya hazırlandığı ifade edildi

Haftalık WirtschaftsWoche dergisinde yer alan bir haberde Norveç'in AB üyesi olmamasına rağmen Avrupa Birliği mali kurtarma mekanizmasına yönelik yardım sunmaya hazırlandığı ifade edildi.
 
Norveç Maliye Bakanı Sigbjorn Johnsen hükümetinin AB'ye direk ve dolaylı yardım hazırladığını ve İrlanda'ya yardıma da hazır olduklarını söyledi.
 
Bakan, sözkonusu dergide yer alan açıklamalarında "Eğer İrlanda, Norveç'ten yardım isteyecek olursa ülkemiz tabi ki bunu  değerlendiecektir. Norveç daha önce de bankacılık krizi ile mücadelesinde İzlanda'ya da yardım önermişti. Norveç'in ihracatının yüzde 70'i AB ülkelerine yapııyor. Biz Almanya'nın, kurtarma mekanizmasına bankaların ve diğer kreditörlerin de katılması gerektiği yönündeki görüşünü  dstekliyoruz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)