E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisNot artırımı önceden sızdı mı?---

Not artırımı önceden sızdı mı?

Not artırımı önceden sızdı mı?
21 Haziran 2012 - 07:57 borsagundem.com

İMKB Endeksi haziran başından bu yana arka arkaya devam eden yükselişlerle % 5.9 değer kazanmıştı

Reuters’ın sorularını yanıtlayan Moody’s analisti Sarah Carlson ise kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesi için herhangi reçete sunmadığını vurguladı ancak şunları söyledi: “Kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye gelmesi için cari açığın yapısal olarak azaltılması, TCMB döviz rezervlerinin arttırılması ve özel sektör borçlanmalarının azaltılması gibi adımlar atılabilir.”
Moody’s not arttırımının ardından dolar/TL 1.79 seviyesinin altına kadar gerilerken, TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok değer kazanan para birimlerinden oldu. Gösterge faiz ise yüzde 9’un altına inerek şubattan bu yana en düşük seviyeye geriledi.
ÖNCEDEN SIZMIŞ OLABİLİR
Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu arttırması sonrasında İMKB, seansın başında yüzde 1 civarı artış kaydederken, euro bölgesi ülkelerine ilişkin endişelerin devam etmesi ve teknik görünüm nedeniyle, not artışının endekse yansıması sınırlı kaldı. İMKB Endeksi haziran başından bu yana arka arkaya devam eden yükselişlerle yüzde 5.9 değer kazanmıştı. Reuters’e konuşan FinansInvest Genel Müdür Yardımcısı Mert Ülker, “Endeksteki son iki haftaki olumlu trend sonrası kolay aşılmasını beklemem. Moody’s kararı da önceden sızmış ve fiyatlanmış olabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ay21 Haziran 2012 12:44

    günaydın size. daha haziranın ilk haftası herkes not artacak diye konuşuyodu.

  • zeki21 Haziran 2012 10:10

    not arttıda ne oldu gün içinde 60000 gören endeks 59400 den kapandı.son on günde sp 500 1300 den 1350 ye çıktı imkb buna paralel yükseldi not artışının ekstradan imkb ye çok olumlu yansıdığını düşünmüyorum

  • hektor21 Haziran 2012 09:45

    sızsa neolur sızmasa neolur eğer bu not artışı 2011 in başlarında gelseydi endeks 80.000 90.000 aralığına giderdi şimdi niye gitmiyor. NEDENMİ spk nın yeni düzenlemeleri büyük oyuncuları korkuttuğu için ve onlar yoksa borsa yoktur unutmayın.rüzgar yoksa rüzgara kapılmassın.yağmuryoksa ıslanmasssın.güneş yoksa ğünışığı göremessin haaaaşimdi ne olacak diyeceksiniz yeni spk yasası yürürlüğe girince ve büyük oyuncular kalmayınca göreceksiniz ayrıca sızma varmı değil sızmayan varmı sorusu daha gerçekci olurdu hisselerde bile bu var brısa netaş ve daha bir çok hisse olumlu haberden 3 gün önce uçmaya başlıyor görmüyomusunuz.yani kısacası bal tutan parmağını yalar onlar balın üreticisi bizse etrafında uçuşan sinekleriz bala doğru hamle yaptığımızda yapışıp kalıyoruz ve öldürüyorlar .

  • guide121 Haziran 2012 09:11

    biraz dikkatli incelendiğinde cok belli değil mi??

  • ...21 Haziran 2012 09:04

    sızmış olabilir değil. sızdı. akbank olayıda sızdı. bu da sızdı. hep aynısı oluyor. ky borsaya yatırım yapmamalı. boşuna konuşmasınlar. bi spekler yoluyor bizi, birde içerden önceden bilgi alanlar.