E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNot indirim sırası Yunanistan'da---

Not indirim sırası Yunanistan'da

Not indirim sırası Yunanistan'da
17 Aralık 2010 - 08:16 borsagundem.com

Moody's, Yunanistan'ın Ba1 olan yerel ve yabancı para cinsinden devlet tahvili notlarını olası bir indirim için izlemeye aldığını bildirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın Ba1 olan yerel ve yabancı para cinsinden devlet tahvili notlarını olası bir indirim için izlemeye aldığını bildirdi. Moody's, Yunanistan'ın tahvil tavanı ve banka mevduatı notlarının ise bu gözden geçirmeden etkilenmeyeceğini ve Euro Bölgesi'nin kredi notlarına paralel olarak Aaa seviyesinde kalmaya devam edeceğini de belirtti.
Moody's Yunanistan'ın çok büyük bütçe açığını azaltmak için gösterdiği çabalarda sağlanan ciddi ilerlemeye rağmen notu negatif izlemeye almasına neden olarak, Yunanistan'ın borç seviyesinin sürdürülebilir seviyelere indirme kabiliyetinin, borç sevilerinde yapılan son revizyonlara azalmasının, 2010'da gelirlerde önemli eksik gözlemlenmesinin etkili olduğunu vurguladı.
Moody's, yapılacak gözden geçirmede Yunanistan'ın borç/GSYH seviyesinin gelecek 3-5 yılda düşmeyeceği sonucuna varılması veya AB desteğinin 2013 sonrasında daha az güçlü olması yönünde büyük bir risk tespit edilmesi halinde, notun indirilebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)