E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıNot indirimleri yıkamadı!---

Not indirimleri yıkamadı!

Not indirimleri yıkamadı!
16 Temmuz 2013 - 12:14 borsagundem.com

Döviz Destek by A1, bugünkü analizinde euro/dolar paritesini ne not indirimlerinin ne de siyasi çalkantıların yıkabildiğini yazdı...

İtalya, Fransa, EFSF derken not indirimleri euroo üzerinde etkisi olmadı desek yalan olmaz. Tahvil piyasalarının ciddi bir şok olmadığı sürece dayanıklı kalmaları euro için pozitif. Zaten tahvil piyasalarına para girişleri kuvvetli olmasaydı euro da şu anki seviyesinin çok altında olurdu diyebiliriz.
Yani euro/dolara baktığımızda ne not indirimlerinin ne de İspanya ve Portekiz’deki siyasal çalkantıların çok etkili olabildiğini görüyoruz. Bu da bizi denklemin öteki tarafını yani dolar tarafını incelemeye itiyor.
Şüphesiz paritede belirleyici olan çarşamba günü Fed Başkanı Bernanke’nin söyleyecekleri olacak ama son konuşmayı ve dün beklentilerin çok altında gelen perakende satışlar verilerini düşünürsek dolar için aşağı yönlü bazı riskler var.
Özellikle 2. çeyrek büyümesinin % 1 seviyesinin dahi altında beklenmesi piyasadaki dolar alıcılarını kenara çekilmeye itiyor yavaş yavaş. Euro/dolar’da Bernanke öncesi 1.3150’ye doğru bir atak beklenebilir.
DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)