E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNvidia hisseleri çakıldı---

Nvidia hisseleri çakıldı

Nvidia hisseleri çakıldı
29 Ağustos 2024 - 07:55 borsagundem.com

Nvidia bilançosu yatırımcıları etkilemekte başarısız oldu. Çip üreticisinin hisseleri borsa kapanışı sonrası işlemlerinde yüzde 6 düştü

Nvidia'nın çarşamba günü açıkladığı üç aylık tahmini, yapay zekânın geleceği üzerine milyarlarca dolar yatırarak hisselerinde baş döndürücü bir yükseliş sağlayan yatırımcıların yüksek beklentilerini karşılayamadı.

Çip üreticisinin hisseleri New York Borsası kapanış sonrası işlemlerinde %6 düşerek diğer çip üreticilerinin hisselerini de etkiledi. Şirketin baş döndürücü büyümesi ve karına rağmen sonuçlar karışık olarak değerlendirildi.

"Atağın boyutu gördüğümüzden çok daha küçüktü"

Carson Group'un baş piyasa stratejisti Ryan Detrick, “Sorun şu. Bu seferki atağın boyutu gördüğümüzden çok daha küçüktü. Geleceğe yönelik beklentiler de yükseltildi, ancak yine önceki çeyreklerdeki kadar yüksek değil. Bu şirket hala gelirlerini %122 oranında artıran harika bir şirket, ancak bu bilanço sezonunda çıta biraz fazla yüksek tutulmuş gibi görünüyor" dedi.

Son üç çeyrekte Nvidia %200'den fazla gelir artışı kaydetti ve her başarı Wall Street'in hedeflerini daha da yükseltmesine neden olduğu için şirketin tahminleri aşma kapasitesi giderek daha fazla risk altında bulunuyor.

Nvidia bilançosunda cevabı aranacak 5 büyük soruNvidia bilançosunda cevabı aranacak 5 büyük soru

 

Nvidia rekor tazelediNvidia rekor tazeledi

 

Piyasalarda Nvidia dengesi mi? Dengesizliği mi?Piyasalarda Nvidia dengesi mi? Dengesizliği mi?

 

Nvidia hisselerinde '300 milyar dolarlık' beklentiNvidia hisselerinde '300 milyar dolarlık' beklenti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost29 Ağustos 2024 12:17

    Yuzde otuz ucuza satiyoruz dedikleri koton lilak yuzde 60 dan fazla dustu, ndividia bahanesiyle koton lilak yerin dibine gidiyor itlas holding gibi, yiyin ac gözlerinize girsin o topladiklariniz

  • HALİL KOZALAK29 Ağustos 2024 10:14

    Daha beter olacaklar balon patladı çoktan millet uyuyor aslında.