E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia hisseleri yeniden ralli havasında---

Nvidia hisseleri yeniden ralli havasında

Nvidia hisseleri yeniden ralli havasında
09 Ekim 2024 - 15:25 borsagundem.com

Nvidia’nın hisseleri zorlu geçen yaz aylarının ardından yeniden yükselişe geçti. Yapay zeka devi için beklentiler de yükseliyor

BORSAGUNDEM.NET– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nvidia hisseleri ekim ayına güçlü bir ralliyle başladı. Dev çip üreticisinin hisseleri yaz aylarında geçirdiği destansı bir çöküşün ardından toparlanmaya başladı. Pahalı hisse fiyatları ve yapay zekanın benimsenmesine dair endişeler yatırımcıların teknoloji yatırımlarından çekilmesine neden oldu. Yapay zeka çip üreticisinin hisseleri %27’lik ciddi bir düşüş gösterdi.

Bununla birlikte, Nvidia hisseleri geçen ayın başlarında yeniden ayağa kalktı ve o zamandan bu yana geçen yaklaşık dört hafta içinde %29'dan fazla değer kazandı. Yapay zeka devinin hisseleri salı günü %4,05 değer kazandı.

The Motley Fool’un haberine göre yatırımcılar bu büyüklükteki bir rallinin ardından hisse senedinin hâlâ satın alınıp alınmayacağını sorguluyor.

Boğa sinyalleri kapıda

Nvidia hissesi, geçen yılın başından bu yana şiddetli bir ralli yaşıyor. Yapay zeka çip üreticisinin hisse senetleri %800'den fazla değer kazandı.

Yapay zeka teknolojilerinin yükselişiyle birlikte Nvidia’nın yapay zeka işlemlerini hesaplamak için kullanılan grafik işlem birimlerine (GPU) ciddi bir talep oluşmasına yol açtı. Bu doyumsuz talep, Nvidia'nın bilançolarında da kendini gösterdi ve şirket art arda beş çeyrekte üç haneli, yıldan yıla satış ve kâr büyümesi elde etti.

Bununla birlikte şirketin son çeyrekte ‘sadece’ %80 gelir artışı öngörmesi iyi gün yatırımcılarına havanın değiştiğini ve zirveye ulaştıklarını düşündürdü. Ancak habere göre bu çok büyük bir hata olabilir.

Geçen hafta yapılan bir röportajda Nvidia CEO’su Jensen Huang, Nvidia'nın yeni nesil Blackwell yapay zeka çiplerine olan talebin "çılgınca" olduğunu söyledi. Huang "Herkes en fazlasına sahip olmak ister ve herkes ilk olmak ister" diye devam etti. Bu açıklama, yapay zekaya olan talebin zirveye ulaştığına dair güncel endişelerle tam bir tezat oluşturuyor.

Wall Street çevreleri de Nvidia için büyük bir bahis oynamaya devam ediyor. Cantor Fitzgerald Analisti C.J. Muse, Nvidia'nın seçtikleri tüm hisse senetleri arasında "en iyi yukarı yönlü konsensusa " sahip hisse olduğunu belirtti. Analist yapay zeka devinin hisseleri için "açık ara en iyi seçimimiz" ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar için en büyük risklerden noktalarından biri Nvidia'nın yüksek hisse fiyatlamasıydı. 62 katlık FK oranıyla bu endişe oldukça anlaşılabilir. Bununla birlikte, Nvidia'nın 2026 mali yılı için Wall Street çevrelerin, 4,02 dolarlık hisse başı bilanço tahmin ediyor. Bu da 133 dolarlık mevcut Hisse fiyatında, bu yaklaşık 33 kat ileriye dönük FK oranı anlamına geliyor. S&P 500 Endeksi’nin 30 katlık FK oranında işlem gördüğü hesaba katılırsa 33 katlık FK oranı çok sınırlı bir yükselişi ifade ediyor. Motley Fool haberine göre bu fiyat seviyeleri yükselmesi için birçok yolu olan bir şirket için ödenmesi gereken cazip bir bedel.

MicroStrategy hisselerine ne oluyor?MicroStrategy hisselerine ne oluyor?

 

Tröst karşıtı davalar Google’ı bölecek mi?Tröst karşıtı davalar Google’ı bölecek mi?

 

Alphabet hisselerinde 'parçalama' düşüşüAlphabet hisselerinde 'parçalama' düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)