E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia hisselerindeki düşüş yatırımcılar için fırsat mı?---

Nvidia hisselerindeki düşüş yatırımcılar için fırsat mı?

Nvidia hisselerindeki düşüş yatırımcılar için fırsat mı?
08 Ağustos 2024 - 14:05 borsagundem.com

Yapay zeka çip üreticisi Nvidia’nın hisseleri hafta başından bu yana olağanüstü düşüşlerle çalkalanıyor. Ancak Piper Sandler analistleri bu düşüşü yatırımcılar için “muazzam bir fırsat” olarak değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının en çok konuşulan yapay zeka şirketi Nvidia’nın hisseleri çarşamba günü %5 değer kaybetti. Üç büyük ABD endekisinin de kırmızıda kapandığı işlem seansı sırasında çip üreticisi hisselerin düşüşlere öncülük etmesi bir önceki seansta elde edilen kazançları sildi.

Nvidia ve diğer çip üreticilerindeki satış dalgası Piper Sandlar’ın sektör hisselerine yönelik boğa piyasası yorumlarına rağmen gerçekleşti. Yatırım firması son dönemdeki satış dalgasının ardından çip üreticilerinde muazzam bir dipten alım fırsatı olduğunu açıklamıştı.

YahooFinance’in haberine göre Paper Sandler’dan Harsh Kumar Nvidia’nın yeni jenerasyon çiplerine işaret ederek, “Nvidia temel olarak yapay zeka teknolojisini hızlandırma alanındaki en güçlü oyuncu olmaya devam ediyor. Ayrıca ekim ayında gelen Blackwell mimarisinden gelen güçlü destek rüzgarlarının etkisiyle talebin arzı aşması sonucu şirketin gelirlerinin 2025’e kadar artmaya devam edeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kumar, “Dolayısıyla Nvidia hissesinde fiyatın 140 dolarlık yüksek seviyelerden anlamlı bir şekilde düşmesini muazzam bir fırsat olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

The Information’ın pazartesi günkü haberinde Nvidia’nın yeni nesil yapay zeka çiplerinin üç ay kadar gecikeceği ve Microsoft, Alphabet ve Meta gibi kritik müşterilerini etkileyeceği bildirildi ve söz konusu haber borsadaki sert satış dalgasının sebeplerinden biriydi.

Daha sonra Nvidia yeni nesil Blackwell çipinin yılın ikinci yarısında “üretiminin artma yolunda” olduğunu belirten bir bildiri yayınladı.

Kumar, Nvidia’nın Advanced Micro Devices'ın (AMD), Intel gibi sektörde yerleşik olan şirketlerle mücadele ederek pazarında pay kazandığına dikkat çekerek firmanın "en iyi tercih" olmaya devam ettiğini söyledi. Intel hissesi geçen cuma günü kötü bir çeyrek raporunun ardından %28'den fazla değer kaybetmişti.

Piper Sandler'ın ekibi, Nvidia'nın çiplerinin gecikmesi durumunda AMD için bir fırsat doğabileceğini öngörüyor.

Kumar, “Nvidia çiplerinin gecikmesi iddialarının ardında çok fazla gerçeklik payı olmadığına inanıyoruz. Ancak eğer doğruysa Nvidia çip tedariki veya zamanlaması için mücadele ediyorsa kısa vadede bu AMD için iyiye işaret olacaktır” açıklamasında bulundu. AMD hisseleri çarşamba günü %1 düştü.

Geçen hafta büyük teknoloji şirketleri merkezi veri altyapısına harcama yapmaya devam ettiklerini belirten çeyrek bilançolarını açıkladı. Söz konusu veriler Nvidia ve rakibi AMD gibi çip tedarikçileri için umut verici nitelikteydi ve şirketlerin hisseleri %12’den fazla değer kazandı.

Çip üreticisi hisseler büyük teknoloji şirketlerinin son birkaç haftadır piyasalarda gerilemeye başlaması nedeniyle dalgalı bir seyir izliyor. Temmuz ayının başından bu yana, Philly Yarı-iletken Endeksi neredeyse %15 düşüş gösterdi.

Nvidia hisseleri pazartesi günü %6’dan fazla değer kaybetti. Muhteşem Yedili hisseleri ise pazartesi günkü satış dalgası sırasında toplam piyasa değerlerinde 650 milyar dolardan fazla kayıp gördü.

Fundstrat: Borsada en kötüsü geride kaldıFundstrat: Borsada en kötüsü geride kaldı

 

Kara Pazartesi’nin ardından borsaları bekleyen 4 aşamaKara Pazartesi’nin ardından borsaları bekleyen 4 aşama

 

Yatırımcılar çip üreticilerinden neden vazgeçmiyor?Yatırımcılar çip üreticilerinden neden vazgeçmiyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)