E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia’da rekor değerleme beklentisi---

Nvidia’da rekor değerleme beklentisi

Nvidia’da rekor değerleme beklentisi
27 Haziran 2024 - 15:57 borsagundem.com

Beklentiler, Nvidia’nın yıl sonuna kadar 6 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşacağı yönünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nvidia hisseleri yakın dönemde hafif bir sallantı geçiriyor olsa da, gelecek dair beklentiler yeni rekor seviyelerin yakın olduğunu söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, EMJ Capital hedge fonu yöneticisi Eric Jackson, yatırımcıların hisse senedinin ne kadar ucuz olduğunu anlamaya başlamasıyla Nvidia'nın yıl sonuna kadar 6 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşacağını söylüyor.

Değerleme bazında hala çok ucuz

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Jackson, Nvidia hisselerinin yıl sonuna kadar çılgın yükselişini sürdüreceğini öne sürüyor ve hisselerin yıl sonuna kadar 250 dolara ulaşmasını bekliyor; bu, mevcut seviyelerden yüzde 101'lik potansiyel bir yükseliş anlamına geliyor.

Böyle bir yükseliş, eğer gerçekleşirse, yapay zeka çip şirketine çarpıcı bir şekilde 6 trilyon dolarlık değer kazandırmış oluyor ve bunların hepsi Jackson'a göre Nvidia hisselerinin değerleme bazında hala ucuz olmasından kaynaklanıyor.

Jackson, “Son beş yılda Nvidia'nın ileriye dönük ortalama fiyat-kazanç çarpanı 40 kat oldu. Dün, bu iki günlük düzeltmeden sonra, ileriye dönük fiyat kazanç çarpanı 39 kat oldu. Ancak son beş yılda üç kez bu orana erişildi” diyor ve ekliyor: “İleriye dönük fiyat kazançları 50 kattan fazla arttı ve son beş yılda iki kez yaklaşık 70 kata çıktı ve sonra Salı günü geri çekildi.”

Kazanç potansiyeli

Jackson, yatırımcıların Nvidia'nın 2025 ve 2026'daki kazanç potansiyeline odaklanmaya başladıkça, coşkunun Nvidia'yı ortalama ileri fiyat/kazanç oranının oldukça üzerine çıkarabileceğini ve zirveye yaklaştırabileceğini iddia ediyor. Jackson, “Bu çok yüksek bir rakam ve beklentiler kötü bir kazanç raporuyla sıfırlanabilir ancak aynı zamanda iyi haberlerle de aynı derecede artabilir. Hisse senedinin bu kadar muazzam bir artış göstermesine rağmen coşku henüz bu çarpanlar seviyesinin ortaya koyduğu şartlara yetişmiş değil" diyor.

Nvidia'nın hisseleri şimdiden yılbaşından bu yana yüzde 151 oranında artış gösterdi ve çip üreticisi, yaklaşık 3,3 trilyon dolarlık piyasa değerlemesiyle geçen hafta zirvedeyken kısa süreliğine de olsa dünyanın en değerli şirketi oldu.

Jackson, “Sanırım bu yılın ikinci yarısında insanlar Blackwell çiplerinin ne kadar iyi sattığını, brüt kar marjlarının ne kadar iyi olduğunu görmeye başladıkça ve Rubin çiplerinin gelecekte ne olacağını düşünmeye başladıkça, bu coşkunun ileriye yönelik yüksek fiyat-kazanç çarpanına yansıdığını görmeye başlayacağız ve eğer bu gerçekleşirse, Nvidia 6 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşabilir” diyor.

Rekabette liderlik

Jackson ayrıca Nvidia'nın rekabette önemli bir liderliğe sahip olduğunu ve gelecek yıllarda bunun avantajını kullanacağını savunuyor. Ayrıca Jackson, Nvidia'nın ‘dot-com balonu’ sırasındaki Cisco ile bugünkü karşılaştırmasının temelsiz olduğunu iddia ediyor. Jackson, “Bu, dot-com çağındaki Cisco değil. O zamanlar Cisco'nun ileriye yönelik fiyat/kazanç katsayısı 136 gibi bir zirveye ulaşmıştı. Bugün ise son beş yıla bakıldığında ortalamanın altında olunduğu görülüyor. Nvidia gerçekten çok iyi bir performans sergiledi ancak geçmişteki alım satım seviyelerine kıyasla hala nispeten çok ucuz” diyor.

Geçen yılki muazzam yükselişi hesaba katarken bile Wall Street'te hisse senedinde hâlâ yükseliş beklentisi içinde olan tek kişi Jackson değil. Constellation Research'ten Rosenblatt de, Nvidia hisseleri için 200 dolarlık bir fiyat hedefi belirlerken, Bank of America da yakın zamanda 150 dolarlık hedefini yineledi.

Wall Street'e göre Nvidia'nın uzun vadeli beklentileri yükselişe devam etse de bu yine de düşüşlerden muaf olduğu anlamına gelmiyor. Nvidia hisseleri bu hafta başında piyasa değeri bakımından 400 milyar dolardan fazla bir kayıp yaşadı ve hisse senedi üç günde yüzde 16'lık bir düzeltme gördü.

Nvidia: Oyun odaklı bir şirketten veri merkezli bir şirkete dönüştük

 

Nvidia hisseleri 'ralliye devam' dedi

 

Nvidia rallisi dotcom balonuna mı dönüşüyor?

 

Düzeltmeye rağmen Nvidia’da yüzde 67 oranında yükseliş beklentisi

 

Küresel piyasalarda 'Nvidia' etkisi

 

Nvidia hisselerinde sert düşüş! 3 günde 430 milyar dolar azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)