E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia'da yeni ralli yakın mı?---

Nvidia'da yeni ralli yakın mı?

Nvidia'da yeni ralli yakın mı?
30 Eylül 2024 - 16:07 borsagundem.com

Nvidia hisselerinin bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceğine yönelik spekülasyonlar devam ediyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Boston Consulting Group'ta eski kıdemli danışman ve aynı zamanda bir BCG yan kuruluşunun CEO'su olarak görev yapan Phil Panaro, Nvidia hisselerinin on yılın sonuna kadar yüzde 500'ün üzerinde değerlenebileceğini söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, geçen yıldan bu yana rekor seviyede değer kazanan ve piyasa hacmi bakımından dünyanın en değerli hisselerinden biri olan Nvidia, meteorik bir yükselişe doğru gidiyor olabilir.

800 dolar

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Phil Panaro, yapay zeka çip üreticisinin hisselerinin 2030 yılına kadar 800 dolara ulaşacağını öne sürüyor. Bu, cuma günü öğle saatlerinde hisse başına yaklaşık 122 dolardan işlem gören hisse için yüzde 545'lik bir artış anlamına geliyor.

Jensen Huang liderliğindeki firmanın yapay zeka devriminden ve Web2'den Web3'e geçişten faydalanacağını öngören Panaro, internetin bir sonraki döneminin blockchain teknolojisiyle belirleneceği fikrine atıfta bulunuyor.

Bu gelişmelerin Nvidia müşterilerinin büyük harcamalar yapmasını beraberinde getireceğini söyleyen Panaro, Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'in Web3'ün pazarda trilyonlarca katma değer yaratabileceği yönündeki tahminlerine işaret ediyor.

Schwab Network ile yaptığı röportajda Panaro, “Nvidia, bunun gerçekleşmesi için tüm hızlandırılmış hesaplamayı destekliyor, bu yüzden bu süreçte büyük bir paya sahip olacaklar” diyor. Panaro, firmanın gelirinin geçen mali yıldaki 60 milyar dolardan 2030 yılına kadar 600 milyar dolar seviyesine 10 kat artabileceğini tahmin ediyor.

Blackwell sonrası patlama

Yatırımcıların bu kazanımların bir kısmını görmek için uzun süre beklemeleri gerekmeyebilir. Panaro, Nvidia'nın yeni nesil yapay zeka çipi Blackwell'i piyasaya sürmesinin ardından hisse senedinde ‘büyük bir patlama’ öngörüyor ancak kısa vadeli fiyat hedefini belirtmiyor.

Firmanın yükseliş potansiyeli hakkında ise Panaro, “Aşırı özgüvenli görünmek istemem, bu çipleri üretmeye devam edebildikleri sürece aslında yükseliş kaçınılmaz. Ekonomideki yapay zeka penetrasyonu şu anda yüzde 1'den az. Yani hala tüm şirketler, şehirler, belediyeler, hükümetler hatta ordu, yapay zekayı etkili bir şekilde kullanmak için para harcamış değil. Yani hala harcanacak tonlarca para var” diye konuşuyor.

Genel iyimserlik

Bazı stratejistler, hisse senedinin son beş yılda yüzde 2.733 gibi devasa bir artış göstermesiyle yeni bir ralliye şüpheyle yaklaşıyor. Analistler, bu büyümenin bir kısmını, Nvidia'nın çiplerini büyük miktarlarda satın alan küçük bir grup olan ‘hiper ölçekleyicilere’ bağlıyor.

Panaro, “Ancak bu müşterilerin sonunda çekilebileceği endişelerine rağmen, küçük alıcı grubu aslında Nvidia'nın işinin ölçekleneceğine dair iyi bir işaret” diyor ve ekliyor: “Aslında hisselerin neden artacağının en iyi örneği bu çünkü ulaşamadıkları diğer tüm müşterilere bakarsanız, yapay zekayı tam olarak benimsememiş 490 tane Fortune 500 firması olduğunu görürsünüz. Onlar henüz yeni durumu anlamış değil. Temel analiz bakımından hisse senedi aya gidebilir.”

Panaro, tahmincilerin aşırı ucunda yer alıyor ancak Wall Street genel olarak yıl başından bu yana yüzde 152 oranında yükselen çip üreticisinin hisseleri konusunda iyimser hissediyor. Analistler, Nasdaq verilerine göre hisse senedi için ortalama 152 dolarlık bir fiyat hedefi yayınladı; bu da mevcut seviyelerden yaklaşık yüzde 25'lik bir artış anlamına geliyor.

Nvidia hisseleri geri dönecek mi?Nvidia hisseleri geri dönecek mi?

 

Milyarder Ken Griffin Nvidia hisselerini satıyorMilyarder Ken Griffin Nvidia hisselerini satıyor

 

Goldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılıGoldman Sachs: Nvidia hisselerinde satışlar abartılı

 

Nvidia’da alım için doğru zaman mı?Nvidia’da alım için doğru zaman mı?

 

Nvidia yükseliş ivmesini yeniden nasıl yakalayabilir?Nvidia yükseliş ivmesini yeniden nasıl yakalayabilir?

 

Nvidia soruşturması Wall Street’i yaktıNvidia soruşturması Wall Street’i yaktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost30 Eylül 2024 17:00

    Herkes bu üçlünün peşinde lilak koton kocmt ,arzla birlikte arzin merkezine gidiyor aşağılık böyle bir sey.