E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNY FED başkanından faizde sabır mesajı---

NY FED başkanından faizde sabır mesajı

NY FED başkanından faizde sabır mesajı
13 Kasım 2014 - 11:31 borsagundem.com

Birleşik Arap Emirliklerinde konuşan New York FED başkanı William Dudley, FED'in faiz arttırımı için sabırlı davranması gerektiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

FED New York başkanı William Dudley, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaptığı konuşmada faiz arttırmı için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Ekonominin beklenen büyümeyi göstermesi durumunda faizin gelecek yıl artmasını beklediğini belirten Dudley, faizi arttırmanın riskli olacağını ve ekonominin yavaşça ısınmaya başlamasına izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

İşsizlik verilerine de değinen Dudley, son işsizlik verisiyle kendi işsizlik beklentisi arasında belirgin bir fark olduğunu belirtti.

Konuşmasında büyümekte olan ülkelere de atıfta bulunan Dudley, Amerika’da yaşanan normalleşmenin büyümekte olan ülkeler için zorluklara sebep olacağını vurguladı.

Global ekonomideki seyrin dengeli devam etmesi için FED’in sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirten Dudley, büyümekte olan ülkelerin FED’in politikasında gerçekleşecek bir değişime karşı dayanıklı olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)