E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'O gün gök kubbe başıma yıkıldı'---

'O gün gök kubbe başıma yıkıldı'

'O gün gök kubbe başıma yıkıldı'
09 Mart 2012 - 11:40 borsagundem.com

Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe’nin tahvil ihracının inanılmaz bir rağbet gördüğünü söyledi

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kiğılı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe’nin tahvil ihracının inanılmaz bir rağbet gördüğünü söyleyerek, “101.7 milyon TL talep topladık. Avustralya’dan, Çin’den ve Malezya’dan bile talep geldi” dedi
Fenerbahçe’nin tahvil ihracının inanılmaz bir rağbet gördüğünü söyleyen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Avustralya’dan, Çin’den ve Malezya’dan bile talep aldıklarını belirtti.
2011 sonunda Fenerbahçe’nin futbol takımının Sportif AŞ’ye bağlandığını hatırlatan Kiğılı, şöyle devam etti: “Yeni bir çatı oluşturuldu. Bütün futbol gelirleri Sportif AŞ’nin içine geldi. Dolayısıyla bu şirket çok güçlendi. Bunun sonrasında biz de SPK ve İMKB’ye 100 milyon TL’lik tahvil çıkarmak üzere müracaat ettik. Ve kabul edildi. Böylece Türkiye’de ilk defa bir spor kulübü tahvil çıkartmış oldu.”
Sadece ilk gün 43 milyon liralık talep toplandığını vurgulayan Kiğılı, “Toplamda ise 101.7 milyon TL talep oldu. Dünyanın her yerinden talep geldi. Taraftarımız yine kulübüne sahip çıktı” dedi.
Fenerium’lar en gülen yüzümüz
Fenerium’ların şu anda Fenerbahçe’nin en gülen yüzü olduğunu söyleyen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Buradaki başarımız büyük. Bunun en büyük sebebi taraftarın şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz’dan bu yana ihtiyacı olsun olmasın ailecek alışveriş yapması” dedi.
Taraftarın kulübünün düştüğü bu durumda üzerinde düşen görevi yapmaya çalıştığını belirten Kiğılı, “Bu nedenle 2011’de yüzde 52 büyüdük. Ciromuz 60 milyon TL’yi aştı. Müthiş bir ciro yaptık. Mağaza sayımız 75’i buldu. Bu yıl mağaza sayımızı 95’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Diyarbakır’a mağaza
Önümüzdeki birkaç ay içinde Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Samsun’a Fenerium mağazası açacaklarını kaydeden Kiğılı, “Büyümeye devam edeceğiz. Fenerium hakikaten Fenerbahçe’nin en gülen yüzü. Büyük bir potansiyeli var ve rakiplerimize büyük bir fark atarak ilerliyoruz burada. Ayıp olmasın ama büyük bir fark var.”
‘3 Temmuz’dan bu yana bankalara 50 mİlyon dolar borç ödedik’
Abdullah Kiğılı, “Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız 3 Temmuz’dan bu yana içeride. Geçen süre içinde yönetim kurulumuz görevinin başında. Şampiyonlar Ligi’ne gitmememize rağmen, buradaki gelirden yoksun olmamıza rağmen bankalara bu süreç içinde 50 milyon dolarlık borç ödedik” dedi.
‘Başkanı hapishanede ilk gördüğümde konuşamadım, ağladım’
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı her hafta hapishaneye ziyarete gittiğini söyleyen Abdullah Kiğılı, kulübün bütün yönetim kurulu üyelerinin de başkanı düzenli olarak ziyaret ettiğini belirtti.
Kiğılı, Yıldırım ile hapishanede yaptıkları görüşmeleri şöyle anlattı:
“Biz başkana moral vermeye giderken başkan bize moral veriyor. Çok güçlü bir başkanımız var. Zaman zaman bizi o teskin ediyor. Böyle garip bir durum var. Tam tersi o bizi yatıştırmaya çalışıyor.
Bu görüşmelerde ağırlıklı olarak vazifeli olduğumuz görevlerle ilgili bilgi, izahat veriyoruz kendisine.”
Aziz Yıldırım’ı hapishanede ilk gördüğü günü unutamadığını ifade eden Kiğılı, “İlk gidişimde hiç konuşamadım, tutuldum. Gözlerimden yaş geldi. Kolay değil. Yıllardır tanıdığınız, alıştığınız bir kişiyle bir camın arkasından ahizeyle konuşmaya çalışıyorsunuz.
Allah kimseyi, ne dostu ne düşmanı buralara düşürmesin. Daha yeni yeni alışmaya başladık.
Her girişimizde, bir sürü kontrol, demir parmaklıklar... Kolay değil.”
Ancak süreçle ilgili umutlu olduğunu anlatan Kiğılı, “Bu süreç tahmin ediyorum kısalmaya başladı. Geçen hafta bazı arkadaşlarımız tahliye oldu. En geç mart sonu geriye kalan arkadaşlarımızın da tahliye olacağını tahmin ediyorum. Tabi davalar devam edecektir, öyle görünüyor” dedi.
‘Gökkubbe başıma yıkıldı’
Abdullah Kiğılı şike soruşturmasıyla ilgili süreçte neler yaşadığını ise şöyle anlattı: “Şampiyon olmuşsunuz ve tam bunun keyfini yaşıyorsunuz. Yeni transferler yapmışsınız ve şampiyonlar ligine hazırlanıyorsunuz. Birdenbire gök kubbe başınıza yıkılıyor. Kendimize gelmemiz 1 ayı buldu. İşte o zaman taraftarın itici gücünü anladık.”
Eylem Türk/Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)