E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO hakimler hesap versin---

O hakimler hesap versin

O hakimler hesap versin
21 Haziran 2014 - 02:55 borsagundem.com

Balyoz avukatları, AYM kararından sonra HSYK'nın Balyoz hakim ve savcılarına adil yargılama hakınını ihlalden soruşturma açılmasını istedi

Tahliye olan Balyoz davası sanığı askerlerin avukatları, bundan sonraki hukuk mücadeleleri için yol haritasını belirlerken, hak kayıpları için yasal düzenleme gerektiğini söyledi. Oya Armutçu'nun Hürriyet'teki haberine göre Balyoz avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı bağlayıcı olduğu için Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) Balyoz hâkim ve savcılarına derhal resen soruşturma açılması için çağrı da yaptı. Avukatlar kumpasa karşı hukuk savaşı başlatacaklarını söyledi. AYM’nin hak ihlali tespiti yaptığı 2 konu önünde bulunan HSYK da kısa kararı mercek altına aldı. Balyoz hâkim ve savcılarına adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle inceleme ve soruşturma yapması bekleniyor.

HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

43 Balyoz sanığının avukatı Haluk Pekşen, kumpasın ortaya çıkarılmasında Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e görev düştüğünü belirterek şunları söyledi: “TSK böyle kenarda kayıtsız kalamaz. Anayasal düzene karşı Cemaat adlı örgütlü güç darbe yapmıştır ve bunun mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyor. TSK elektronik harpte yenilmiştir. Hesabı sorulmalıdır, sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmaları sağlanmalıdır. Hem memnu haklarımızın iadesi hem de devlet görevini yerine getirip bu davalar gereği gibi görülüp beraat verilseydi, hangi statülerde olacak isek o haklarımızı almak için yeni bir süreç başlatacağız. HSYK bir an önce harekete geçip savcı Fikret Seçen’i meslekten ihraç etmelidir, görevden almalıdır. Anayasal düzeni ihlal suçu işlenmiştir. Bu yapılanın adı darbedir.”

HESAP SIRASI ONLARDA

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz de “AYM’nin Balyoz sanıklarına ilişkin ihlal kararı bağlayıcıdır. Hesap sırası şimdi Balyoz hâkim ve savcılarında. HSYK yıllardır yapmadığını yapıp AYM kararının bağlayıcılığı gözönüne alınarak, kısa karar ışığında Balyoz hâkim ve savcıları hakkında soruşturma başlatmalıdır” dedi. Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Balyoz kararını veren hâkim ve savcılar için HSYK’nın, aynı kararı onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri yönünden de Yargıtay’ın, adli ve disiplin yönünden işlem yapması gerektiğini söyledi ve “Suç yok diye topu taça atıyorlar, o zaman disiplin işlemi başlatılmalıdır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)