E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiO hisse takip listesinde---

O hisse takip listesinde

O hisse takip listesinde
11 Ocak 2016 - 11:48 borsagundem.com

Yataş hissesini İş Yatırım takibe aldı

"Yüksek büyüme cazip getiri potansiyeli
Yatas Yatak'ı 3.54TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile takip listemize ekliyoruz. Yataş, yatak segmentinde pazar lideri ve mobilyada ikinci en büyük oyuncu olarak yurtiçinde 205 mağaza ile faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı zamanda yurtdışında da 41 mağazası bulunuyor. AL tavsiyesi vermemizin temel gerekçeleri olarak
ı) hem yurtiçinde hem yurtdışında mağaza açılışları ile güçlü büyümesi,
ıı) markaların konumlanması ile ilgili başarılı yeniden yapılanmanın yaratmaya devam ettiği kârlılık,
ııı) ithal mobilyada vergi oranlarının artmasının olumlu katkısı ve
ıv) yurtdışı benzerlerine göre çarpanlarının ucuz olmasını gösterebiliriz.

Yataş, 2016T 4.5x FD/FAVÖK ve 7.2x 13T F/K çarpanlarıyla yurtdışı benzerlerine kıyasla %31 ve %40 iskontolu işlem görüyor.
Başarılı yeniden yapılanma hikâyesi 2010'da başladı. Mobilya sektöründe pazar payını artırmak ve güçlü marka algısı yaratmak adına, şirket 2010'da yeniden yapılanma sürecine girdi. Buna göre, yatak satışları için "Yataş Bedding" mağazaları ortalama 300-400 metrekare büyüklüğünde ve mobilya için "Enza Home" mağazaları 1500-2000 metrekare büyüklüğünde tasarlandı. Yeni mağaza formatları stratejik lokasyonlarda şirket tarafından kendi mağazaları olarak açıldı. Çok başarılı olan bu format daha sonra bayiler tarafında da uygulanmaya başlandı. Bu yeniden yapılanma neticesinde, şirketin satışları 2010-15 
döneminde %16 ve FAVÖK'ü %26 YBBO'nda büyüdü.
Mobilya sektörünün lider şirketi. Markalı mobilya üreticileri arasında bakıldığında, Yataş yatakta pazar lideri ve mobilyada ikinci en büyük oyuncu konumunda. Mobilyada en önemli rakipler İstikbal, Doğtaş ve Bellona iken yatakta rakipleri İsbir, İstikbal ve Yatsan olarak sayabiliriz. Şirket pazar payını yeni mağaza açılışları ile artırmayı hedefliyor. 2016 yılında şirket 14 kendine ait ve 37 bayi mağazası açmayı hedefliyor. Fakat biz tahminlerimizde daha muhafazakâr mağaza açılışları varsaydık.
Yurtdışında da büyüme hedefleri bulunuyor. Uluslararası satışlar toplam satışların %8'ini oluşturuyor. İhracat pazarlarında Orta Doğu ve Avrupa ülkeleri en büyük payı alıyor. Şirket özellikle Avrupa'da pazara özgü ürünler geliştirebilmek adına dış ticaret şirketi kurdu. 
Önümüzdeki yıllarda ayrıca, Orta Doğu'da, Kafkas ülkelerinde ve Çin'de mağaza açılışları hedefleniyor.
Riskler: Tahminlerin altında mağaza açılışları, ekonominin yavaşlaması sonucu talebin etkilenmesi ve pazara giriş bariyerlerinin düşük olması önemli risk faktörleri olarak sıralanabilir. 

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)