E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hissede yüzde 57 yükseliş potansiyeli var---

O hissede yüzde 57 yükseliş potansiyeli var

O hissede yüzde 57 yükseliş potansiyeli var
06 Ocak 2016 - 09:17 borsagundem.com

Emlak Konut'un 2016 hedefleri hisseye alım getirebilir

Yuan üzerinde artan baskılar gelişmekte olan ülke para birimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. TL dün de %1.19’luk kayıp ile gelişmekte olan para birimleri arasında en kötü performansı göstererek 3.0 psikolojik sınırına dayandı. TL’yi %1.09 luk kayıp ile Güney Afrika para birimi takip ediyor. Merkez Bankası para politikasına güvenin azalması, jeopolitik risklerin tırmanmaya devam etmesi ve yeni hükümetin reform iradesi konusunda yatırımcıları ikna edememiş olması TL’yi dış şoklara karşı savunmasız bırakıyor. Bu sabah Çin borsasında görünen artış hisse senedi satış yasağının devam edeceğine yönelik beklentilerden kaynaklanıyor. 

Yurtiçinde bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise ADP Hizmet PMI’ yı, Dayanıklı Mal Siparişleri ve FED tutanakları açıklanıyor. FED tutanakları faiz artışı ve enflasyon arasındaki bağa yapılan vurguyu görmek açısından önemli olacak. Açıklamalar Mart ayı ile ilgili faiz artışı beklentilerini etkileyebilir. 

Bugün BIST’de TL’deki zayıflamanın etkisi ile %1’in üzerinde bir kayıpla açılış beklemekteyiz. BIST 100 için 69,639 ve 68,588 destek seviyeleri olarak gözüküyor.

Emlak GYO 2016 hedeflerini açıkladı. Buna göre şirket 2016 yılında 7.6 milyar TL ön satış geliri bekliyor. Bu 2015 yılına göre %13 oranında bir büyümeye işaret ediyor. EKGYO hedef değerimize göre %57 artış potansiyeli sunuyor.

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)