E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO mesafe 5,5 saatte gidilecek! Başlıyor---

O mesafe 5,5 saatte gidilecek! Başlıyor

O mesafe 5,5 saatte gidilecek! Başlıyor
17 Ekim 2019 - 10:43 borsagundem.com

TÜVASAŞ tarafından yakın şehirler arasında hızlı seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın şehirler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü, Vali Funda Kocabıyık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Kocabıyık, Uşak-Türkmentepe istasyonları arasında gerçekleştirilen test sürüşünde TCDD Taşımacılık AŞ İzmir Bölge Müdürü Habil Emir'den tren hakkında bilgi aldı.

Yolculuk esnasında 1892 yılında yapılan Konaklar-Güneyköy arasındaki köprüde de incelemede bulunan Vali Kocabıyık, test sonrası yaptığı açıklamada, Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin 10 Aralık'ta Uşak-İzmir hattında sefere başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün test sürüşünü gerçekleştirdiğimiz ilk yerli üretim Anadolu DMU Milli Tren Seti'nde incelemelerde bulunarak, test sürüşüne katıldık. Kapıları kapanmadan hareket etmeyen yerli üretim trenimizin saatteki hızı 140 kilometreye ulaşabiliyor. Yakın şehirler arasında hızlı, rahat ve konforlu ulaşım imkanı sağlayan tren ile Uşak-İzmir arası yolculuk 5,5 saatte tamamlanacak. İlimize şimdiden hayırlı olmasını dilerim."

Test sürüşüne Vali Yardımcıları Meral Batı Demirbaş, Hüseyin Demirbaş, Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve diğer yetkililer katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yetersiz18 Ekim 2019 03:27

    Mühesdisler işsiz. Kurun aselsan gibi bir şirket hızlı tren yapalım. Ağır makinaların hepsini yapalım O yol 200 km ile 1 saate indirilir.

  • dedo17 Ekim 2019 11:00

    Haberi görünce maps'den bakayım dedim. Uşak ile İzmir arası düz yol 220 km araba ile normal şartlarda 2-3 saatte gidilir. Bu yol 5.5 saat nedir anlam veremiyorum bu hizmete.. Anlayan anlatsın bir zahmet.

  • Volkan17 Ekim 2019 12:13

    Bir kaç neden var. Demiryolu Manisa'sadan sonra  Menemen vs dolaşıyor yol uzu,n, banliyö bölgesinde yavaşlıyor, demiryolu diğer bölgelerde tek hat olduğundan karşıdan gelen trenler için belirli yerlerde planlı duruş var, yolcu treni bir kaç istasyonda duruyor her biri en az 5 dakika vs. tren normalde en fazla 90 km hız ile gidiyor, alt yapı şu an eski tasarım YHT hattı daha yapılmadı.