E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiOba Makarnacılık ve İhlas Ev Aletleri sorusu---

Oba Makarnacılık ve İhlas Ev Aletleri sorusu

Oba Makarnacılık ve İhlas Ev Aletleri sorusu
13 Eylül 2024 - 10:29 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler...

HİSSEDE SATIŞ YAŞANIRKEN GELİR VE KÂRI ARTTI


SORU-Oba Makarna hissesi alınır mı?
Onur Gürbüz

CEVAP-Bir şirket gelir üretip kâr ediyorsa incelemeye değerdir.. Söz konusu gelir ve kârını büyütüyorsa takip etmeye değerdir. Gelir ve kârını düzenli olarak büyütüyor ve büyüme ivmesi enflasyonun üzerinde bir performans sergiliyorsa alım için güçlü bir neden var demektir. Borsada gerçekleştirilecek yatırımlarda uzun vadeli hedeflerle hareket etmek ve büyüyen şirketleri takip etmek düşük riskle kazanç olasılığını yükseltecek unsurlardır.

Oba Makarnacılık, borsaya yeni gelen firmalardan biri. Şirket geçtiğimiz şubat ayında 39,24 TL’den halka arz oldu. Mart ayında borsada işlem görmeye başladığında ilk altı işlem gününde sürekli tavandan alıcı buldu. En yüksek 69,40 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Devamındaki aylarda da satış baskısı devam etti. Ağustos ayında en düşük 33,60 TL’ye kadar geriledi. Eylül ayının ilk haftasında gözlenen ilgiyle birlikte hissenin yönü yukarı dönmüş olsa da son işlem gününde 35,40 TL’den kapanış gerçekleşti. Mevcut fiyat seviyesi halihazırda halka arz seviyesinin altında bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl hem gelirini hem de kârını artıran Oba Makarnacılık, son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında gelir ve kâr büyümesini sürdürdü. Şirket, gelirini yüzde 9 artırırken dönem sonunda kârını yüzde 242 artırarak 314,6 milyon TL’ye çıkardı. Artan gelir ve kârlılığındaki istikrarın devam etmesi hisseyi uzun vadede destekleyecek en önemli unsur olacaktır.


ZİRVESİNİN ÜZERİNDE KALMAYI BAŞARAMADI


SORU-İhlas Ev Aletleri hissesinde önümüzdeki günlerde nasıl bir hareket bekliyorsunuz?
Emre Mert Cansız

CEVAP-Borsada hisselerle alakalı hedef fiyatlar konsa da kısa süreli zaman aralıklarında tahmininde bulunmak hayli zordur. Nedeni kısa sürelerde fiyat üzerinde etkili olan faktörlerin çok farklı etkenlerle alakalı olmasıdır. Kısa vadelerde fiyat üzerinde güncel gelişmeler belirleyicidir. Söz konusu durum, ekonomiye dair olabileceği gibi sosyal ve siyasal ya da bölgesel gelişmeler olabilir. Oysaki uzun vadede hisse üzerinde belirleyici faktör, şirketin mali performansıdır. Bu nedenledir ki borsada uzun vadeli beklentilerle yatırımda bulunmak daha düşük riski de beraberinde getirecektir.

İhlas Ev Aletleri, kârlılık noktasında düzensiz bir yapıya sahip bulunuyor. Son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında da benzer bir durum söz konusu. İlk çeyrekte gelirini yüzde 5 büyütürken dönem sonunda zarar açıkladı. Bununla birlikte şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kâr etmesi ileriye dönük yatırımcıların beklentiye girmesi için gerekçe olabilir.

Hissenin fiyatı ise Mart 2020’de en yüksek 4,15 TL’ye çıkarken sonrasında geriledi. Geçen dört yılı aşkın zaman diliminin ardından Mayıs 2024’te en yüksek seviyesine çıktı. Piyasada yaşanan genel satış dalgasının da etkisiyle tekrar aşağı yöneldi. Şimdilerde de 2,31 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketin istikrarlı şekilde kârını büyüttüğünü gözlemleyebilmek şart.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,36
En Yüksek: 2,39
En Düşük: 2,35
Değişim -0,42 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,72
İşlem Hacmi 8.857.168
Toplam Adet: 3.740.624
Ağırlıklı Ort.: 2,34
Son Değer: 32,18
En Yüksek: 33,44
En Düşük: 31,98
Değişim 0,00 %
FK: 9,11
PD / DD: 1,86
İşlem Hacmi 644.623.300
Toplam Adet: 19.694.045
Ağırlıklı Ort.: 32,75
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)