E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOba Makarnacılık'tan 'eksik kapasite' için fason üretim anlaşması---

Oba Makarnacılık'tan 'eksik kapasite' için fason üretim anlaşması

Oba Makarnacılık'tan 'eksik kapasite' için fason üretim anlaşması
25 Eylül 2024 - 14:01 borsagundem.com

Oba Makarnacılık, Sakarya Hendek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası oluşabilecek eksik kapasitenin giderilmesi için 5 farklı tesis ile fason üretim anlaşması yaptığını yatırımcılara duyurdu.

BORSAGUNDEM.NET

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#OBAMS), Sakarya Hendek fabrikasında yaşanan patlama sonrası üretim süreçleri hakkında kamuoyunu ve pay sahiplerini bilgilendirdi.

Makarna şirketinin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, söz konusu patlamanın üretim hatlarında oluşturabileceği hasar nedeniyle eksik kapasitenin giderilmesi için birçok anlaşma yapıldığı açıklandı.

Makarna üretimiyle ilgili olarak 5 ayrı tesisle fason üretim anlaşması yapıldığını belirten Oba Makarnacılık, hem Türkiye'de bulunan hem de lojistik ve işçilik maliyeti olarak avantajlar sunması sebebiyle Kuzey Afrika ülkesi olan Mısır'da bulunan üretim tesislerinin tercih edildiği vurgulandı.

Oba Makarnacılık, bu anlaşmalar neticesinde şirketin üretiminde ciro kaybı olmayacağının öngörüldüğünü ise ayrıca ifade etti.

Fabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı... Oba Makarnacılık'tan açıklamaFabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı... Oba Makarnacılık'tan açıklama

 

Oba Makarnacılık'tan yeni açıklama: Fabrika da kâr kaybı da sigortalıOba Makarnacılık'tan yeni açıklama: Fabrika da kâr kaybı da sigortalı

 

Oba Makarnacılık, pay geri alım programı başlattıOba Makarnacılık, pay geri alım programı başlattı

 

Oba Makarnacılık hisselerinde geçici askıya alma kararıOba Makarnacılık hisselerinde geçici askıya alma kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 33,66
En Yüksek: 33,98
En Düşük: 33,42
Değişim 0,12 %
FK: 9,53
PD / DD: 1,95
İşlem Hacmi 221.890.242
Toplam Adet: 6.584.672
Ağırlıklı Ort.: 33,71
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)