E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOba Makarnacılık'tan yeni açıklama: Fabrika da kâr kaybı da sigortalı---

Oba Makarnacılık'tan yeni açıklama: Fabrika da kâr kaybı da sigortalı

Oba Makarnacılık'tan yeni açıklama: Fabrika da kâr kaybı da sigortalı
17 Eylül 2024 - 16:57 borsagundem.com

Oba Makarnacılık, Sakarya Hendek'teki makarna fabrikasındaki patlama sonrası üretim tesislerinin son durumu ve hasarın mali boyutuna ilişkin açıklama yaptı.

BORSAGUNDEM.NET

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#OBAMS), Sakarya Hendek'teki makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından üretim tesislerinin son durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamaya "Söz konusu elim kazada bir çalışma arkadaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz." sözleri ile başlayan şirket, patlama sonrası üretim süreci hakkında kamuoyunu ve pay sahiplerini bilgilendirdi.

Şirket, hasar tespiti için sigorta şirketinin ekspertiz ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Oba Makarnacılık, Hendek'te patlama sonrası yanan fabrikanın yeniden faaliyete geçebilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemler ile ilgili olarak sigorta şirketinin hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesinin beklendiğini ise ayrıca vurguladı.

Fabrikanın kar kaybı da dahil olmak üzere Tam Kapsamlı Sigorta Poliçesi'nin bulunduğu, kesin olmamakla birlikte, tesisin olağan üretim faaliyetlerine 3-6 ay arasında başlayabileceğinin öngörüldüğü ise özellikle belirtildi.

Makarna şirketi, patlamanın sebep olduğu hasarın mali boyutuna ilişkin tahminleri ve/veya bilgilerin, belirlendiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Fabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı... Oba Makarnacılık'tan açıklamaFabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı... Oba Makarnacılık'tan açıklama

 

Oba Makarnacılık hisselerinde geçici askıya alma kararıOba Makarnacılık hisselerinde geçici askıya alma kararı

 

Oba Makarnacılık hisseleri yeniden işleme açılıyorOba Makarnacılık hisseleri yeniden işleme açılıyor

 

Oba Makarnacılık, pay geri alım programı başlattıOba Makarnacılık, pay geri alım programı başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 32,18
En Yüksek: 33,44
En Düşük: 31,98
Değişim 0,00 %
FK: 9,11
PD / DD: 1,86
İşlem Hacmi 644.623.300
Toplam Adet: 19.694.045
Ağırlıklı Ort.: 32,75
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Faruk TANAYDIN 18 Eylül 2024 00:23

    Yazık sana yatırım yapana sigortadan fazlasıyla alırsın paranı sözde ky yi korumak için hisse alımı yaptın ky halka arzindan beri zararda zaten