E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama ABD ekonomisini değerlendirdi---

Obama ABD ekonomisini değerlendirdi

Obama ABD ekonomisini değerlendirdi
10 Temmuz 2014 - 05:39 borsagundem.com

Denver'da konuşan ABD Başkanı, "Amerika, görevi devraldığım güne kıyasla çok daha iyi bir yerde" dedi

ABD Başkanı Barack Obama, ülke ekonomisinin düzelmeye devam ettiğini ve görevi devraldığı güne kıyasla hemen her alanda daha iyi pozisyonda olduklarını söyledi.

Obama, Denver'da yaptığı ABD ekonomisiyle ilgili konuşmasında, ülkede işsizliğin son altı yılın en düşük seviyesinde olduğunu ve yılın ilk yarısında yaratılan iş imkanlarının, 1999'dan bu yana kaydedilen en yüksek düzeye ulaştığını dile getirdi.

Ofise geldiği günden bu yana birçok alanda gelişme sağladıklarını ifade eden Obama, vergi yasasını daha adaletli hale getirdiklerini, sağlık sigortası sorununu çözdüklerini ve cari açığı yarıya indirdiklerini belirtti. Ekonominin gidişatının genel olarak daha iyi olduğunu dile getiren Obama, iyileşmeyle artan gelirlerin ciddi bir kısmının büyük şirketlere ve yöneticilerine gittiğini, sıradan insanların ise yeterli bu iyileşmeden pay alamadığına dikkat çekti.

Obama, "Vaktimizi, bu eğilimi (gelir dağılımındaki) nasıl tersine çevirebiliriz, ona adamamız gerekiyor. Orta sınıf güçlendikçe, Amerika da güçlenecek" dedi.

Obama konuşmasının sonunda, orta sınıfı güçlendirecek her plana karşı çıkmakla eleştirdiği cumhuriyetçileri, kendisiyle işbirliği yapmaya ve ülkenin geleceği için birlikte çalışmaya davet etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)