E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizObama kazandı dolar kaybetti ---

Obama kazandı dolar kaybetti

Obama kazandı dolar kaybetti
07 Kasım 2012 - 10:20 borsagundem.com

ABD seçim sonucu doları vurdu, sert düşüş yaşandı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’daki koltuğa ikinci kez oturma hakkını kazanması üzerine, teşvik politikalarının süreceği beklentisi dolara değer kaybettirdi. Euro, dolar karşısında 1.2860'a yükselirken, içeride ise dolar, lira karşısında 1.77 sınırına geldi.
Seçim sonuçlarının ardından dün 1.2780 olan euro/dolar paritesi, sert şekilde yükselerek 1.2880'e kadar çıktı. Bu harekete parelel olarak, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in not artırımı sonrası TL karşısında gerileyen doların düşüşü de devam etti. Dün 1.7760 TL seviyesinden kapatan dolar bugün açılışta 1.7710'a kadar geldi.
Obama'nın seçilmesiyle parasal teşvik politikalarının süreceği beklentisi borsalarda ve emtia piyasalarında olumlu pozitif yansıma buldu. ABD'de Dow Jones Endeksi günü yüzde 1'lik artışla kapatırken, altının onsu yüzde 0.7 yükselişle 1.726 dolara çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • güneş15 Aralık 2012 08:28

    Oyunun hala kimse farkında değil, tabiki not artışı gelecek ve devamında yabancı fonlar borsaya girecek ve kısa zamanda çok para kazanacaklar ve tekrar dövize döndüklerinde hem ceplerinde çok para olacak hepde ucuzlayan Türk şirketlerini üç- beş kuruşa alacaklar ve ulusal sermaye tamamiyle ulusrararası sermayenin eline geçecek, bu oyunun görmezlikten gelinmesi de anlaşılır değildir

  • borsavirus07 Kasım 2012 13:50

    dolarda bir miktar tepki çıkışı olabilir. ama ana hedefim 1.75 ve altıdır. çünkü bir not artırımı daha geldiği an artık yabancı, ülkemizdeki tüm doları TLye bozup, borsaya ve fonlara akın edecektir. bu sayede dolar 1.75 altına gelecek, seneye 1.65-1.60ları görüyor olacağız. tabi avrupa krizi yeniden hortlamaz ve sorun yaratmaz ise..amerika krize girerse ki girecek, o zaman dolar değersizleşecek. krizdeki ülkenin parası düşmeye mahkumdur. her durumda usd 1.75 altını bekliyorum, ons altında da 1500lere doğru yolculuk. varın gram altını siz hesap edin 80tl/gram altı olabilir tahminim. bu arada ne kazandıracak? tabiiki 2 kuruluştan not artırımı almış ve yabancı fonları ülkesine çekmiş olan imkb30, imkb100, a tipi endex fonları vb. yüksek temettü hisseleri için güzel bir portföy oluşturma vaktindeyiz. mayıs2013te bol temettülü günlerde buluşmak üzere..