E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaObama Pentagon'dan 5 bin asker istedi---

Obama Pentagon'dan 5 bin asker istedi

Obama Pentagon'dan 5 bin asker istedi
05 Kasım 2014 - 10:33 borsagundem.com

Wall Street Journal’da çıkan haberde ABD Başkanı Barack Obama’nın Pentagon’dan 5 bin askeri hazır etmesini istediği belirtildi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika’nın Suriye’de kara harekatı düzenleyip düzenlemeyeceği uzmanlar tarafından pek çok defa ele alınmıştı. Şimdiye kadar hava harekatları düzenleyerek ve bölgedeki kürt azınlık peşmerge gruplarıyla işbirliği yaparak IŞİD ve el-Nusra ile mücadele eden ABD’de Obama’nın kara harekatını gözden geçirmeye başladığı konuşuluyor.

Suriyeli kürtlerin ve bölgedeki peşmergelerin eğitilerek düzenli ordu haline getirilmeye başlanmasının ardından el-Kaide’nin Suriye ayağı olan el-Nusra, IŞİD ve diğer radikal İslamcı örgütlerin saldırılarında artışlar olmaya başlamıştı.

Wall Street Journal, bugün yayınladığı haberde ABD Başkanı Barack Obama’nın Pentagon’dan 5 bin askeri önümüzdeki aylar için hazır etmesini istediğini yazdı. Obama’nın bu talebi uzmanlarca ABD’nin bölgeye asker gönderme ihtimalinin hala masada olduğu şeklinde yorumlandı.

Uzmanlar Başkan Barack Obama’nın dün gerçekleştirilen kongre seçimleri öncesinde Suriye ile ilgili olarak keskin bir görüş dile getirmemeye çalıştığını belirtiyorlardı. 

Seçimlerin geride kalmasının ardından ABD’nin Suriye ve IŞİD’e yönelik planlarını hayata geçirmeye başlaması bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)