E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama'dan İsrail'e destek---

Obama'dan İsrail'e destek

Obama'dan İsrail'e destek
18 Temmuz 2014 - 20:10 borsagundem.com

​ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki durum hakkında İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştüğünü söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki durum hakkında İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştüğünü söyledi. Obama, 'İsrail'in kendisini savunma hakkını' desteklediğini vurguladı.

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve müttefiklerinin Gazze'deki krizin tırmanmasından endişe ettiğini söyledi.

Obama, "İsrail'in sivil kayıpları en aza indirecek şekilde davranmaya devam etmesini umduğunu" da ekledi.

Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bölgeyi ziyaret etmeyi planladığını da İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bildirdiğini aktardı.

DÜŞÜRÜLEN MALEZYA UÇAĞI
ABD Başkanı Barack Obama, Malezya yolcu uçağının Ukrayna’da Rus yanlısı ayrılıkçılar kontrolündeki bölgesinden atılan karadan havaya füze ile düşürüldüğünü söyledi.

Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bölgedeki şiddet olaylarını düşürmek için en büyük güce sahip olduğunu, ancak bunu yapmayı tercih etmediğini bildirdi.

ABD Başkanı ayrıca Ukrayna’daki Rus yanlısı ayrılıkçıların Rusya’dan devamlı destek aldığını ve bunlar arasında uçaksavar füzeler de olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)