E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıObama'nın önündeki yeni engel benzin---

Obama'nın önündeki yeni engel benzin

Obama'nın önündeki yeni engel benzin
18 Mart 2012 - 08:02 borsagundem.com

Bazı eyaletlerde 4.30 dolarlara kadar çıkan benzin fiyatı seçim turuna çıkan Başkan Barack Obama’ya zor günler yaşatıyor

Bunun üstüne son olarak enflasyon oranının şubat ayında yükselen benzin fiyatları sebebiyle yüksek çıkması da morelleri bozdu. Şubatta yüzde 0.4 artış görülürken, yıllık enflasyon rakamı yüzd 2.9’a çıktı.
Öte yandan The Economist dergisi, ABD’de kasımda yapılacak seçimler öncesinde artan petrol fiyatlarının ABD Başkanı Barack Obama’nın ikinci dönem seçilmesi önündeki en büyük engellerden birini teşkil ettiğini yazdı. ABD’de yayımlanan Washington Post gazetesinin yaptırdığı bir ankete göre Amerikalıların 3’te 2’sinin, Obama’nın petrol fiyatlarındaki artışa önlem almakta yetersiz kaldığını düşündüğüne vurgu yapıldı. Haberde siyasi başkanı destekleyenlerin oranının 4 puanlık bir düşüşle yüzde 50’den 46’ya gerilediği aktarıldı.
ABD’lilerin petrol fiyatlarının artmasından dolayı tüketim alışkanlıklarını da değiştirdikleri kaydedildi. Petrol fiyatı artışının enflasyon artışını da tetikleyeceği hesaplanıyor.
Vergi istisnası kalkıyor
Başkan Obama benzin fiyatlarının artmasının Ortadoğu ve İran’daki durum ile Çin ve Hindistan’da otomobile olan artan talebin etkili olduğunu belirtti.
ABD’nin dünya benzin tüketimindeki payının yüzde 20’lere yaklaştığını belirten Obama, buna karşılık rezervlerin yüzde 2’sinin ellerinde olduğunu bu yüzden alternatif enerji kaynaklarına yönelmenin vaktinin geldiğini ifade etti. Başkan Obama ayrıca uzun süreden bu yana yapmayı planladığı petrol devlerine verilen vergi istisnalarını kaldırma hamlesine yeniden el attı. Kongreye seslenen Obama, yıllık 4 milyar doları bulan vergi ististasının kaldırılmasına destek istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kirpi20 Mart 2012 06:18

    ben diyorumki demokratlar tarihin en buyuk yenilgisini alacak..balonun havasi sondu hayal kurmaina gerek yok cok bos konusuyor

  • bocek19 Mart 2012 05:54

    obama boyle giderse kesinlikle secilemez.!! herhalde son dakika GOCMEN REFORMU paketini one surecek herkes bu reformu bekliyorda bence yinede secilemez bu planlari kim ona yapiyorsa yanlis planlama yapmis artik insanlar ona inanmiyor.!!!!