E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarOECD İŞSİZLİK ORANI YATAY SEYREDİYOR---

OECD İŞSİZLİK ORANI YATAY SEYREDİYOR

OECD İŞSİZLİK ORANI YATAY SEYREDİYOR
08 Şubat 2010 - 14:28 borsagundem.com

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı üyesi ülkelerin işsizlik oranı aralık ayında yatay seyretti fakat ABD ve Kanada'dan derlenen son veriler bu bölgedeki istihdam piyasasının ekonomideki toparlanmayı hissetmeye başladığını gösterdi.

Paris merkezli OECD'nin açıklamasında uyumlandırılmış işsizlik oranının Aralık ayında 30 üye ülkede ortalama yüzde 8.8 olduğu ifade edildi. Bu oran ekim ve kasım ayları ile aynı seviyede ancak bir önceki yılın aralık ayına göre 1.8 puan daha yukarıda oldu. OECD'nin açıklamasında Euro bölgesinde Kasım ayında yüzde 9.9 olan işsizlik oranının Aralık ayında yüzde 10 seviyesine yükseldiği ve Avrupa birliğinin genelinde ise anılan dönemler itibarıyla işsizliğin yüzde 9.5'ten yüzde 9.6'ya yükseldiği ifade edildi. ABD'de işsizlik oranı Aralık ayında kasımda olduğu gibi yüzde 10 seviyesinde kalırken Japonya'da kasım ayında yüzde 5.2 olan işsizlik Aralık ayında yüzde 5.1'e geriledi. Ocak ayında işsizlik oranı ABD'de yüzde 9.7 seviyesine gerilerken Kanada'da 0.1 puan düşüşle yüzde 8.3 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)