E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOhio'da 50 bin seçmene yanlış pusula---

Ohio'da 50 bin seçmene yanlış pusula

Ohio'da 50 bin seçmene yanlış pusula
10 Ekim 2020 - 07:55 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Ohio'daki yanlışlık için Twitter hesabından, “Son Dakika Haberi: 50 bin Ohio seçmeni yanlış oy pusulası alıyor. Kontrol dışı. Hileli bir seçim” şeklinde paylaşımda bulundu

ABD’nin Ohio eyaletinde 50 bine yakın seçmene yanlış oy pusulası gönderildiği belirtildi.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, bazı oy pusulalarında yanlış kongre adaylarının yer aldığı, bazılarının da yanlış bölgelere postalandığı kaydedildi.

Seçim ofisi yetkilileri, oy pusulalarını zarflara koyan sistemin ayarlarında birinin yaptığı değişiklik sonucu Franklin bölgesinde söz konusu sorunu yaşadıklarını kaydederek, 72 saat içinde düzeltme yapılarak yeni oy pusulalarını göndereceklerini açıkladı.

Posta yoluyla oylama için bölgedeki seçmene yaklaşık 240 bin oy pusulası gönderildiği bildirildi.

Franklin bölgesinde 880 bin, Ohio genelinde ise 8 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Trump'tan ''Hileli bir seçim” yorumu

Posta yoluyla oylamalarda sahtekarlık yapıldığı iddiasıyla daha önce defalarca karşı olduğunu belirten ABD Başkanı Donald Trump, Ohio'daki yanlışlık için Twitter hesabından, “Son Dakika Haberi: 50 bin Ohio seçmeni yanlış oy pusulası alıyor. Kontrol dışı. Hileli bir seçim.” şeklinde paylaşımda bulundu.

Ohio seçim ofisi de Trump’a yanıt olarak, Twitter’dan, “Sayın Başkan, bu ciddi sorunu düzeltmek için uğraşıyoruz. Seçim ofisimiz partiler üstüdür ve seçimlerimiz adildir. Her oy sayılacaktır.” cevabını verdi.

Erken oylama bilgilerini derleyen "ABD Seçimler Projesi" adlı siteye göre, ülkede etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3 Kasım’da yapılacak Başkanlık seçimleri için şu ana kadar posta veya elden zarf bırakma yoluyla 6 milyona yakın oy kullanıldığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Ekim 2020 20:27

    Bilerek ve bilinçli yapmışlardır.ortalık karışsın diye.

  • Mehmet10 Ekim 2020 13:40

    Admin hayati hileler ile doluyken birde hile var diye bagirmiyormu,hirsizin imdaaat hirsiz var deyip onu yakalamaya calisani hirsiz olarak akilsiz toplumlari kandirmak hic bu kadar kolay olmamisti, Akil degil algi yonetiyor artik dunyayi,insanligin gelecegi cok kotu bir yere gidiyor. demokrasi rejimi artik ciddi yara almistir..Zombi kafali algi ile karar veren aptal sinifin tercihleri ile yasamaya zorlanan mantik,akil,bilim yolunu secen insanlar..! ya biz bu gezgeni terk edip kendimize yeni yasam alani bulacagiz yada bu zombi kalabalik arasinda bizde zombilesip dunyanin kokunu birlikte kurutacagiz, yazik cocuklarimiza,genclere hemde cok yazik..!

  • mantık10 Ekim 2020 19:19

    Dünya dan haberin yok abuk subuk  zırvalama!   

  • Türkoğlutürk 10 Ekim 2020 08:42

    Eeee Trump efendi sizde bazı ülkelerin seçimlerine hile katmadınımı. Nasıl oluyormuş etme bulma dünyası

  • Bir yorum10 Ekim 2020 13:35

    Soytarı yine işbaşında!  Çoktandır kayıptı!

  • Bika10 Ekim 2020 08:21

    ABD başkanı sorumlu yapılan seçimin güvenliğinden. Hile Trump'ın vergi kayıtlarında.