E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOKAN TEKSTİL'DE BORÇ İTİLAFI SÜRÜYOR---

OKAN TEKSTİL'DE BORÇ İTİLAFI SÜRÜYOR

OKAN TEKSTİL'DE BORÇ İTİLAFI SÜRÜYOR
22 Mart 2010 - 11:08 borsagundem.com

Okan Holding ödenmeyen çekler nedeniyle yeniden ic ra takibi başlatırken, şirket yasal hakların kullanılacağını açıkladı

İŞTE BORSAYA YIPALAN AÇIKLAMA: Ana ortağımız İhlas Madencilik A.Ş.'den gelen yazı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. "20.10.2009, 22.10.2009 ve 02.11.2009 tarihlerinde yapılan açıklamalarımızda, özetle; Şirketimiz ile Okan Holding A.Ş. arasında akdedilen Okan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, hisse devrine ilişkin sözleşmesinde, Okan Tekstil'in hisse devrine konu bilançosunda gözüken borçlarının ödenmesinin teminatı olarak, Okan Holding A.Ş.'ye, şirketimiz tarafından, her biri 2.500.000 TL'lik dört adet çek verilmiş olduğu, bu çeklerin hisse devrine konu mali tablolarında görülen borçlarının ödenmesi halinde bila bedel iade olunacağı hüküm altına alındığı ve hisse devir sözleşmesine konu, Okan Tekstil'in 30.06.2008 tarihli bilançosunda gözüken borçların ödenmiş olduğu bildirilmiştir. Ancak Okan Holding'in buna rağmen, verilen dört adet teminat çekinden ikisi için Şirketimiz aleyhine icra takibi başlattığı, aleyhimize başlatılan bu takibe, söz konusu çeklerin teminat çekleri olduğu, konunun yargılamayı gerektirdiği, teminata konu olan tutarın ödendiğinden bahisle, İcra Hakimliğine, takibin iptalini isteyen bir şikayette bulunulduğu, Mahkemenin, Şirketimizin isteminde haklı olduğunu, teminat maksatlı verilen çeklerden dolayı icra takibi yapılamayacağını ve konunun yargılamayı gerektirdiğini, bu nedenle, haksız yapılan icra takibinin iptaline karar verildiği bildirilmişti. Okan Holding A.Ş. bu sefer, daha önce icra takibine konu etmediği diğer iki adet teminat çeki için de, Şirketimiz aleyhine, iflas yoluyla icra takibi başlatmış olup, Sözleşmeye aykırı bir şekilde, başlatılan bu icra takibi ile ilgili olarak, daha önce olduğu gibi, her türlü yasal haklarımız kullanılacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)