E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporOlmadı Arda'---

Olmadı Arda'

Olmadı Arda'
15 Ağustos 2011 - 14:01 borsagundem.com

Galatasaray'da yıldızlaşan Arda, Türkiye'ye çalım attı!

Arda Turan’ın Atletico Madrid’e transferinden Maliye’nin kasasına tek kuruş girmeyecek. Arda, transferden kazandığının vergisini iki ülke arasındaki anlaşma nedeniyle İspanya’da ödeyecek.
TÜRK futbol tarihinin en büyük transferlerinden biri olarak nitelendirilen Galatasaray’ın yıldızı Arda Turan’ın, Atletico Madrid’e geçişi, Maliye Bakanlığı’nın yüzünü güldürmedi.
Galatasaray Kulübü’nün 12 milyon Euro bonservis bedeli, Arda Turan’ın da yıllık 2.5 milyon Euro sözleşme bedeli alacağı transferden Maliye Bakanlığı’nın kasasına tek kuruş girmeyecek.
Arda Turan’ın İspanya’ya uçmasının ardından görüştüğümüz Maliye Bakanlığı bürokratları, dev transferin vergi boyutunu değerlendirdi.
Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye ile İspanya arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması bulunuyor.
Hadise de Belçika’ya ödüyor
Yıllardır uygulamada olan anlaşmanın hükümlerine göre, Türk vatandaşı olan bir mükellef, İspanya’da elde ettiği gelirler için İspanya devletine vergi ödüyor. Dolayısıyla, Arda Turan’ın yıllık 2.5 milyon Euro’luk geliri de İspanya’da elde edildiği için vergisi ilgili ülkeye ödenecek. Maliye Bakanlığı yetkilileri, Galatasaray Kulübü’nün, ünlü oyuncunun transferinden alacağı 12 milyon Euro’luk gelirin ise vergilendirilebileceğini bildirdiler.
Ancak burada da, kulüp zararda olduğu için devletin kasasına fiili olarak giren bir vergi olmayacak. Özetle, dev transferden devlet tek kuruş vergi tahsil edemeyecek. Maliye bürokratları, bu durumla ilgili “Arda ilk golü bize attı” yorumunda bulundular.
Ünlü şarkıcı Hadise, Türkiye’de elde ettiği gelirlerin vergisini Belçika devletine ödemişti. Maliye Bakanlığı kaynakları, Belçika ile imzalanan çifte vergilendirme anlaşmasının farklı hükümler içerdiğini belirterek, Hadise’nin Belçika’da veya Türkiye’de vergi ödeme hakkı bulunduğu bildirdiler. Yetkililer, Hadise’nin vergisini Belçika’da ödemesinin kendi tercihi olduğunu kaydettiler.
HÜSEYİN ÖZAY - STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)