E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOmicron'un alt varyantı Orthrus aşıya dayanıklı çıktı---

Omicron'un alt varyantı Orthrus aşıya dayanıklı çıktı

Omicron'un alt varyantı Orthrus aşıya dayanıklı çıktı
01 Şubat 2023 - 20:43 borsagundem.com

Çin sağlık yetkilileri, Kovid-19'un Omicron varyantının dünyada hızla yayılan, bulaşıcılığı ve bağışıklığa direnci yüksek "Orthrus" alt varyantının yakından takip edildiğini bildirdi.

Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (CDC) yapılan açıklamada, “CH.1.1” olarak da adlandırılan varyanta Çin’de ilk kez Kasım 2022’de Tiencin şehrine Tayland’dan gelen bir yolcuda rastlandığı belirtildi.

Çin anakarasından şimdiye dek 15 şehir ve bölgede 24 Orthrus vakasının tespit edildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, vakaların tamamının yurt dışı kaynaklı olduğu ve henüz topluluk içi yayılmaya rastlanmadığı kaydedildi.

Açıklamada, alt varyantın mevcut mutasyonlara göre daha bulaşıcı ve bağışıklık direncinin daha fazla olmasına rağmen, Çin’de son salgın dalgasının nüfusun antikor düzeyini yükselttiği hatırlatılarak, “Önceki enfeksiyonun sağladığı bağışıklığın çapraz koruma etkisini zayıflatsa da kısa vadede yeni bir büyük çaplı salgın beklemiyoruz.” değerlendirmesi yapıldı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)