E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOMV KÖPRÜLERİ TAMAMEN ATTI---

OMV KÖPRÜLERİ TAMAMEN ATTI

OMV KÖPRÜLERİ TAMAMEN ATTI
01 Aralık 2009 - 09:32 borsagundem.com

POAŞ'taki Doğan hisselerini alma görüşmelerini şu an tekrar başlatmak için neden olmadığını söyleyen OMV CEO'su, rafineri için de "İyi ki izin çıkmadı" dedi

Doğan Holding'in Petrol Ofisi'ndeki ortağı Avusturyalı OMV'nin CEO'su Wolfgang Ruttenstorfer, şirketin çoğunluk hisselerini almaya yönelik pazarlıkları tekrar başlatmak için bir neden olmadığını söyledi. Ruttenstorfer, düşük rafineri marjları nedeniyle bugünlerde Petrol Ofisi'nin Ceyhan'daki rafineri için izin çıkmamasını da iyi bir gelişme olarak değerlendirdi. CEO, gelecek üç ay içinde kimsenin rafineri yatırım kararı alamayacağını kaydetti. BOND'UN DEDİĞİ GİBİ 'ASLA DEME' Londra'da Türk gazetecilerle bir araya gelen Ruttenstorfer, yüzde 42'lik hisselerine karşılık Doğan'ın elindeki yüzde 54 hisseyi alma görüşmelerine verilen ara, rafineri başvurusu ile ilgili soruları yanıtladı. Ruttenstorfer, "Şu an için görüşmeleri tekrar başatmak için bir neden yok. James Bond'un dediği gibi 'asla, asla dememek lazım' ama şu an masada bu konuyla ilgili plan yok" diye konuştu. Doğan'ın vergi cezalarıyla ilgili gelişmeleri bekleyip beklemedikleri sorusu üzerine Ruttenstorfer, "Hükümetle görüşmeler bizim işimiz değil. Ne olacağını bilmiyorum. Açıkça görüşmelere devam etmek için bir neden yok" dedi. HÜKÜMETLE GÖRÜŞMEDİM Geçmişte Türk hükümetinin Doğan ile ortaklığı konusunda kendisiyle temas kurulduğu yönünde iddialara "Ben hükümetle hiç görüşmedim. Biz ticari bir şirketiz, hangi ülkede olursak olalım bütün siyasi partilere mesafe koymak istiyoruz" yanıtını veren Ruttenstorfer, hiçbir politik olayın içinde olmak istemediklerinin altını çizdi. OMV CEO'su, "Politikayla hiç işimiz olmadan Türkiye'de çok iyi gelişme sağladık. Petrol Ofisi'nde yüzde 42 hissemiz var. Samsun'da doğalgaz santralı kuruyoruz. 500 milyon euroluk yatırım yapacağız. Botaş'a göre ufak olsa da ikinci büyük gaz ithalatçısı Enerco'ya ortak olduk. K. Irak'ta pozisyonumuzu oluşturduk. Üç yılda iyi bir ilerleme sağladık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)