E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOMV'nin patronu borsada yakalandı---

OMV'nin patronu borsada yakalandı

OMV'nin patronu borsada yakalandı
19 Kasım 2010 - 08:22 borsagundem.com

Avusturyalı OMV firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Ruttenstorfer hakkında Viyana Savcılığı dava açtı

 Geçtiğimiz ay Türkiye'de, Petrol Ofisi'ndeki Aydın Doğan hisselerini satın alan Avusturyalı OMV firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Ruttenstorfer hakkında Viyana Savcılığı dava açtı. 

 

 

Savcı, mart ayında görevinden ayrılacak olan Ruttensdorfer'u borsayı manipüle etmekle suçluyor. Davaya konu olan olay, OMV'nin 2009 yılı Mart ayında Macaristan petrol şirketi MOL'un Ruslara satışı sırasında başkanın 632 bin Euro'luk OMV hissesi alması.

OMV, 23 Mart'ta hisseleri topladıktan bir hafta sonra 30 Mart tarihinde MOL şirketini elinden çıkardı. Satış işleminden sonra borsada işlem gören OMV hisseleri değer kazanmıştı. Avusturya finans denetim kurumu FMA, alım işleminde haksız kazanç oluştuğu kanaatine vardığını ifade ederek savcılığa şikayette bulundu.

OMV Başkanı Ruttenstorfer ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, dürüst davrandığını ve suçsuzluğunun ortaya çıkacağına inandığını ifade etti. Başkan Ruttensdorfer, Teftiş Kurulu'nun yaptığı başvuruya itirazını yazılı olarak bildirdi.

Seyit Arslan/Zaman

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)