E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖnce ‘gaz’ verdi şimdi---

Önce ‘gaz’ verdi şimdi

Önce ‘gaz’ verdi şimdi
25 Nisan 2011 - 08:47 borsagundem.com

Karamehmet’in elektrik dağıtım işine Mehmet Kazancı ile devam edip etmeyeceği bugün netleşecek

İkilinin kurduğu MMEKA adlı şirketin 6 Nisan’da Karamehmet’in katılmaması nedeniyle yapılamayan Olağanüstü Genel Kurulu, bugün ikinci kez toplanacak. Mehmet Kazancı, Genel Kurul’un ardından ortaklıkla ilgili açıklama yapacağını söyledi.
Mehmet Emin Karamehmet’in ihaleyi beraber kazandığı Mehmet Kazancı’ya attığı müthiş çalımla Başkent Doğalgaz’ın ortağından habersiz kurduğu Çankaya Doğalgaz’a devredilmesini istemesinden sonra gözler “Çılgın Mehmetlere” çevrildi. Çünkü Kazancı ve Karamehmet tarafından kurulan MMEKA adlı şirket sadece Başkent Doğalgaz’a değil, elektrik dağıtım bölgelerinin ihalelerine de teklif vermiş ve 3 bölgenin ihalesini kazanmıştı. Avrupa yakasının elektrik dağıtım işini yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım’a 2 milyar 990 milyon dolar ödemeyi taahhüt eden ikili, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım şirketi için 1 milyar 813 milyon dolar, Gediz Elektrik Dağıtım için ise 1 milyar 920 milyon doları gözden çıkarmıştı.
Kritik gün bugün
Rekabet Kurumu’nun kararından sonra MMEKA, Gediz’den feragat etmişti. Başkent Doğalgaz golünden sonra Karamehmet’in elektrik dağıtımında da ortağını safdışı bırakmak istediği söyleniyor. Hatta kulislerde Karamehmet’in, ortağına ikinci golü MMEKA adlı şirketin sermaye artırımını sadece kendisinin katılıp Kazancı’nın payını neredeyse sıfıra indirerek atacağı konuşuluyordu. Bu iddiaların doğru olup olmadığını sorduğumuz Mehmet Kazancı, “Hayır kesinlikle böyle bir şey yok” yanıtını verdi.
Dağıtım ihalelerini kazanan MMEKA Makine Pazarlama ve Ticaret adlı şirket için bugün kritik. Çünkü MMEKA’nın 50 bin TL olan sermayesinin 400 milyon TL’ye yükseltilmesinin görüşüleceği Olağanüstü Genel Kurul bugün yapılacak. Şirketin 6 Nisan’da yapılması gereken 2011 yılı Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle gerçekleştirilememişti. 6 Nisan’daki bu toplantının neden gerçekleştirilemediği sorumuza Mehmet Kazancı şu yanıtı verdi: “6 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul toplantısına biz katıldık. Ancak Karamehmet katılmadı. 25 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul’a biz katılacağız. Diğer tarafın katılıp katılmayacağını bilmiyorum. Karamehmet ile yaptığımız ortaklığın geleceği konusunda son günlerde çok soru soruluyor. Şu an bu konuyla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. 25 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul sonrasında basın açıklaması yapacağım.”
50 bin TL sermaye ile kurulan MMEKA Makine’nin yüzde 50’si (25 bin TL A Grubu hisse) Stargate Gayrimenkul Yatırımları’na ait. Şirketin yüzde 0.02’i ise Karamehmet’in Başkent Doğalgaz’ı devralmak için kurduğu Çankaya Doğalgaz Dağıtım’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kurnaz’ın.
MMEKA Makine’de Mehmet Kazancı’nın yüzde 49.994 (24 bin 997 TL B Grubu hisse), Esin Kazancı ve Begüm Kazancı’nın yüzde 0.02’şer hissesi var.
1 Nisan tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde Stargate Gayrimenkul’ün Olağan Genel Kurulu’nda şirketin sermayesinin 1 milyon 50 bin TL’den 4 milyon 750 bin TL’ye yükseltildiği ve artırılan 3 milyon 700 bin TL’lik kısmın ortaklardan Karamko İmalat’ın şirketteki alacaklarından karşılandığı bilgisi yer alıyor. Karamehmet’in sahibi olduğu Karamko’nun Stargate’teki payı böylece yüzde 98.95’e çıktı.
Başkent Doğalgaz’da Kazancı’yı by-pass eden çalımın öyküsü
- ÖİB’e, MMEKA’nın kurduğu MMEKA Doğalgaz yerine Karamehmet’in gizlice kurduğu Çankaya Doğalgaz başvurdu.
- ÖİB başvuruyu uygun bulurken Rekabet Kurulu da 14 Nisan’da Karamehmet’in şirketine onay verdi.
- ÖİB, itiraz etmek isteyen Kazancı’ya ‘Sizin başvurunuz görünmüyor’ dedi. Kazancı, MMEKA Doğalgaz ile başvuru yapmak istedi ancak herhangi bir başvuru olmadı.
- ÖİB’den bir yetkili şunları söyledi: “Her şey kuralına uygun görünüyor. 4 Mayıs’ta parayı ödemesi halinde devri Çankaya Dağıtım’a yapmak zorundayız.”
- Karamehmet, 21 Nisan’da Başkent Doğalgaz’ın geri kalan yüzde 20 hissesi için Çankaya Doğalgaz ile 310 milyon dolar teklif verdi.
MMEKA’nın sermayesi 400 milyon TL’ye çıkıyor
Kazancı ve Karamehmet ortaklığında kurulan MMEKA’nın 50 bin TL olan sermayesi 400 milyon TL’ye yükseltilecek. 8 Nisan tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, şirketin sermaye artırımının tescil tarihinden sonra 16 gün içinde yapılması gerekiyor. 25 Nisan’da MMEKA’nın 2011 yılı Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirilecek. Gündemin ana maddesi ise sermaye artırımı. Genel Kurul’un toplanması ve sermaye artırımı kararının alınması durumunda, artırım ile şirket sermayesi, beheri 1 kuruş itibari değerde, 40 milyar adet hisseye bölünmüş 400 milyon TL olacak. Sermaye 20 milyar 8 bin A Grubu nama yazılı hisse ve geri kalan ise B Grubu nama yazılı hisseye bölünecek. Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)