E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖnce Hürriyet öğrendi, sonra Borsa ---

Önce Hürriyet öğrendi, sonra Borsa

Önce Hürriyet öğrendi, sonra Borsa
23 Ocak 2013 - 11:10 borsagundem.com

Mango Gıda, iki tesisi satma ve 80 işçi çıkarma kararı aldı. Bunu öncelikle KAP’a açıklamak zorundaydı ancak…

BORSAGUNDEM
Mango Gıda bir haftada iki kez KAP önceliğini pas geçti. İlki, geçtiğimiz hafta Cuma günü borsa çevrelerinde ve kentte konuşulan Adana paketleme tesislerinin kapatılması yönündeki iddialar için ancak pazartesi günü öğleden sonra yapılan KAP açıklaması... Şimdi de iki tesisini satma ve 80 işçi çıkarma kararını önce KAP’a bildirmesi gerekirken bir gün önceden Hürriyet’e açıklaması…
Mango Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve şirketin ortaklarından Ayhan Karak, dün Hürriyet’ten Eren Güler’e yaptığı açıklamada, “Adana'da 22 dönüm üzerine kurulu ve henüz iki sene önce açılan 50 bin ton kapasiteli narenciye paketleme tesisi ile İstanbul Samandıra'da bulunan 3.5 ton dönümlük tesisi satacaklarını” söyledi. Hürriyet’e İstanbul Samandıra'da yapılan işlerin bundan sonraki dönemde Antalya ve Yenişehir'deki tesislerden organize edileceğini anlatan Karak şöyle devam etti:
"Biz işe asıl olarak üretim ve satış tarafında başlamıştık. Paketleme işine daha sonra girdik ama iyi gitmedi. Dolayısıyla buradaki faaliyetlerimizi en aza indireceğiz. Bundan sonra da tekrar üretim ve pazarlamaya ağırlık vereceğiz. Ancak paketleme tesislerinin kapanacak olması nedeniyle yaklaşık 80 kişiyi işten çıkarmak zorunda kalacağız. Bu da toplam işgücümüzün üçte birine denk geliyor."
Bu sözler 22 ocak 2013 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haberde çıktı. Borsayı ve de yatırımcılarını çokça ilgilendiren böylesine hayati kararlar bugün de yani 23 Ocak 2013 tarihli KAP açıklamışında yer aldı. 
KAP AÇIKLAMASI
Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Karak'tan konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle:
“21 Ocak 2013 tarihinde yönetim kurulumuz tarafından yapılan varlık satışlarına ilişkin KAP açıklamasıyla ilgili bazı detay bilgiler şöyledir:
Ortaklığımız, İhracatta özellikle Rusya' da yaşanan zorluklar ve düşük verimlilik nedeniyle paketleme tesislerinde istenilen kapasiteye bir türlü ulaşamamıştır, bu nedenle bazı tesislerin elden çıkarılması kararlaştırılmıştır.
Adana' da 22 dönüm arsa üzerine kurulu ve Aralık 2011 tarihinde faaliyete başlayan 50.000 Ton/yıl kapasiteli Narenciye Paketleme Tesisi ile İstanbul'da bulunan 3,5 ton kapasiteli tesis satışa çıkarılmıştır. Bu iki tesisin satışından 15-20 milyon TL arası gelir beklenmektedir. Adana'daki tesisin sektörden bir firmaya satılabilirliğinin yüksek olduğu düşünülmekte ve gelen teklifler değerlendirilmektedir. Adana ve İstanbul Tesislerinin satışından sonra diğer atıl varlıklarımızın satışları da değerlendirilecektir.
İstanbul Samandıra' da yapılan işler bundan sonraki dönemde Antalya ve Yenişehir'deki tesislerden organize edilecektir.
Biz bu işe asıl olarak üretim (yetiştiricilik), pazarlama-satış alanlarında başlamıştık. Paketleme işine daha sonra girdik ama beklenen kapasite kullanımı ve verimliliğini yakalayamadık. Dolaysıyla bu daldaki faaliyetlerimizin en aza indirilmesi ve bundan sonra tekrar üretim ve pazarlamaya ağırlık verilmesi düşünülmektedir.
Ancak zikredilen paketleme tesislerinin elden çıkarılacak olması iş gücümüzün yaklaşık üçte birinin (80 kişi civarında) işten çıkarılması sonucunu doğurmaktadır.
Hisse Satışları
Ben ve ortağım Mehmet Yayla'nın hisse satışları basın yayın organlarında asılsız söylentilere ve spekülasyonlara yol açmaktadır. Bu satışlar, kişisel amaçlarla değil ortaklığımız nakit akışının iyileştirilmesi amacına yönelik olarak yapılmakta, elde edilen hasılat Ortaklığımıza kullandırılmaktadır. Hissedarlarımız ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)