E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiONCSM: Maymun çiçeği virüsü çalışmaları---

ONCSM: Maymun çiçeği virüsü çalışmaları

ONCSM: Maymun çiçeği virüsü çalışmaları
16 Ağustos 2024 - 11:28 borsagundem.com

Oncosem Onkolojik Sistemler, maymun Çiçeği virüse yönelik hızlı test kiti geliştirme çalışmalarına başladı. Bu gelişme ile hisseler tavan oldu.


Oncosem Onkolojik Sistemler (#ONCSM) , Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili acil durum ilanlarının ardından, bu virüse yönelik hızlı test kiti geliştirme çalışmaları başlatma kararı aldı.

Konu ile ilgili şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada "Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC) 13/8/2024 tarihinde, "Maymun Çiçeği" virüsünün kıta genelinde yayılması nedeniyle halk sağlığı açısından "acil durum" ilan etmiştir. Aynı şekilde, Dünya Sağlık Örgütü de, 14/08/2024 tarihinde, giderek artan ve Afrika'yı etkisi altına alan "Maymun Çiçeği" vakalarına dikkat çekerek, "küresel acil durum" ilan etmiştir. Kovid-19 pandemi döneminde, çok kısa sürede ÜRETTİĞİ ilk yerli antikor ve antijen hızlı test kitleri ile, başta ülkemizin ihtiyacını etkili bir şekilde karşılayan ve 22 ülkeye milyonlarca hızlı test kiti ihracatı gerçekleştiren Oncosem; Dünya Sağlık Örgütünün almış olduğu "küresel acil durum" ilanını dikkate alarak, "Maymun Çiçeği Virüsü" ile ilgili çalışmalar başlatma kararı almıştır." denildi.

ONCSM hisseleri yüzde 10 yükselerek 166,30 lira ile tavan oldu.

Oncosem maymun çiçeği virüsü için çalışmalarına başlıyorOncosem maymun çiçeği virüsü için çalışmalarına başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)