E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖnemli bürokrat beraat etti---

Önemli bürokrat beraat etti

Önemli bürokrat beraat etti
19 Nisan 2013 - 16:40 borsagundem.com

Sermaye piyasalarının önemli ismi Abdulkerim Emek, hakkındaki suçlamaların tamamından beraat etti

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Galip Öztürk ile 70 sanığın yargılandığı “suç örgütü” davasını karara bağladı. Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Abdulkerim Emek, hakkındaki tüm suçlamalardan kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti. 
Sermaye piyasalarının gelişmesinde önemli katkılar sağlayan Emek, hakkındaki iddialar nedeniyle kamudaki görevlerinden kendi isteğiyle istifa etmişti. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve Hull Unıversity, MBA in Financial Management alanında yüksek lisans yapan Abdulkerim Emek, sermaye piyasasına yön veren önemli isimler asında yer alıyor. 1987 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Emek, kısa sürede başuzmanlığa daha sonra Kurul üyeliğine ve SPK İkinci Başkanlığı’na kadar yükseldi. Emek’in yeni SPK Kanunu’na da önemli katkılar sağladığı biliniyor. Sermaye piyasalarının yeniden şekillendirildiği bir dönemde Emek’in beklenmedik istifası Ankara kulislerinde şaşkınlıkla karşılanmıştı. Başbakanlığın bu önemli ismi kaybetmek istemediği biliniyor. O dönemde yoğun ikna çabalarına rağmen istifadan vazgeçirilemeyen Emek'in yeniden kamu görevine dönüp dönmeyeceği bilinmiyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)