E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖnemli bürokrat istifasını verdi ---

Önemli bürokrat istifasını verdi

Önemli bürokrat istifasını verdi
17 Ağustos 2012 - 03:46 borsagundem.com

Sermaye piyasalarının önemli ismi Abdulkerim Emek, Efkan Ala ve Başbakan'a istifasını sundu

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı ve İMKB Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkerim Emek’in Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakan’a istifasını sunduğu öğrenildi. Borsagundem.com’un edindiği bilgilere göre Emek’in birkaç gün önce sunduğu istifa kabul edilmedi ve ikna çabaları sürüyor. Sermaye piyasalarının gelişmesinde önemli katkılar sağlayan, son dönemdeki düzenlemelerde imzası bulunan Emek’in, kamudaki hizmetine devam etmesi istendiği belirtiliyor.
Emek, yeni yıla girerken İMKB'nin değişen yapısı içerisinde kamudan atanan 3 üyeden biri olmuştu. SPK İkinci Başkanlığı görevinde bulunan Abdulkerim Emek, geçen yıl Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına atanmıştı.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve Hull Unıversity, MBA in Financial Management alanında yüksek lisans yapan Abdulkerim Emek,
Sermaye piyasasına yön veren önemli isimler asında yer alıyor. 1987 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Emek, kısa sürede başuzmanlığa daha sonra Kurul üyeliğine ve SPK İkinci Başkanlığı’na kadar yükseldi. Emek’in yeni SPK Kanunu’na da önemli katkılar sağladığı biliniyor. Sermaye piyasalarının yeniden şekillendirildiği bir dönemde Emek’in beklenmedik istifası Ankara kulislerinde şaşkınlıkla karşılanırken, Başbakanlığın bu önemli ismi kaybetmek istemediği ikna çabalarının devam ettiği bize ulaşan bilgiler arasında…
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • candan23 Ağustos 2012 18:19

    A.Emek haysiyetli, bilgili ve caliskan bir burokrattir.. Bu durumu gururuna yediremez ama insallah adalet en kisa surede tecelli edecektir. Allah yardimcisi olsun.

  • zoro21 Ağustos 2012 16:39

    bu baskan mı iyiydi?? borsa 65.000 puanda sadece 1 kaç hisse arttı. diğerleri yerlerde sürünüyor. kötü niyetli patronlar küçük yatırımcıyı sömürmeye devam

  • Şükrü19 Ağustos 2012 23:38

    Abdulkerim Emek’in istifası, o da gerçekleri gördü İMKB de çok şirketin hisseleri küçük yatırımcının elinde kaldığı patronlar istediği gibi fiyatlandırıyor. Örneğin Memsa nın patronu memsanın mal değeri neydi ne oldu fiyatı 3,00 lerden 0,45 lere geldi SPK YASAL İŞLEM YAPMIYOR YADA YAPAMIYOR! Bu kadar kişinin vebalı varken en iyisi istifa etmek tebrik ederim.

  • 19 Ağustos 2012 10:16

    ONAY BEKLEYENLERİN İÇİNDE HAKARET İÇERMEYEN YAZIM VAR NEDEN YAYINLAMIYORSUNUZ

  • Su testisi19 Ağustos 2012 01:17

    Savcilar hikaye yazmıyor, herkes kendisini savunur. Dava sonucu ak kara belli olur

  • 18 Ağustos 2012 18:58

    Asparagas haber ve dedikoduların sonu gelecek oda Galip öztürkde aklanacak ve cıkacaklar.vatana ve millete hayırlı ve uğurlu olsun.

  • Adam gibi Adam17 Ağustos 2012 14:04

    Borsacıyız biz Çekeriz cefa Büyük başkan bizi bırakma

  • Mert17 Ağustos 2012 11:08

    Allah yolunu açık etsin, soyadı gibi çalışkan adamdı. Sermaye Piyasalarına çok EMEK'i oldu.