E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖnemli bürokrat turizm sektöründe ---

Önemli bürokrat turizm sektöründe

Önemli bürokrat turizm sektöründe
28 Eylül 2012 - 19:27 borsagundem.com

Sermaye Piyasaları'nın en önemli isimlerinden Abdülkerim Emek, turizm sektörüne geçti

BORSAGUNDEM.COM
Başbakan eski Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek, kariyerine turizm sektöründe devam etme kararı aldı. Borsagundem.com’a gelen bilgilere göre Emek’in, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın dünürü Mehmet Çeker’in İstanbul Laleli’deki Double Tree By Hilton Otel’inde yönetici olarak göreve başladığı öğrenildi. Sermaye piyasalarının geleceğini inşa eden ve yakında Meclis’ten geçmesi beklenen yeni Sermaye Piyasası Kanunu’na büyük katkı sağlayan Abdülkerim Emek, geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakan’a istifasını sunmuş, ancak kabul edilmemişti. İşadamı Galip Öztürk’ün aralarında bulunduğu 70 sanıklı davada suçlanan Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek'in dava sonuçlanana kadar kamu dışında kalmakta ısrarlı olduğu ifade ediliyor.
SUÇLAMALARI REDDETTİ
Bu arada Emek, davadan ayrılan dosyası kapsamında talimatla Ankara'da ifade vermişti. Emek'in ifadesinde, Galip Öztürk ile bir ilişkisinin olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söylediği belirtildi.
Ayrıca iddianamede yer alan “Galip Öztürk'ün Sermaye Piyasası Kanunu’na göre usulsüz yapmış olduğu faaliyetleri hakkında inceleme yapılmasını engellemek amacıyla eski SPK üyesi Abdülkerim Emek'in yardım ettiği” yönündeki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Emek'in, İstanbul'a geldiği dönemde Galip Öztürk'e ait otellerde ücretsiz olarak ağırlandığı yönündeki iddiaları da yalanlayarak kabul etmediği kaydedildi.
SERMAYE PİYASALARI İÇİN ÖNEMLİ İSİM
Abdülkerim Emek, yeni yıla girerken İMKB'nin değişen yapısı içerisinde kamudan atanan 3 üyeden biri olmuştu. SPK İkinci Başkanlığı görevinde bulunan Abdülkerim Emek, geçen yıl Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na atanmıştı.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve Hull Universitesi’nde MBA in Financial Management alanında yüksek lisans yapan Abdulkerim Emek, Sermaye Piyasası’na yön veren önemli isimler asında yer alıyor. 1987 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Emek, kısa sürede başuzmanlığa, daha sonra Kurul Üyeliği’ne ve SPK İkinci Başkanlığı’na kadar yükseldi. Emek’in yeni SPK Kanunu’na da önemli katkılar sağladığı biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)