E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnemli olan faiz sonrası enflasyon---

Önemli olan faiz sonrası enflasyon

Önemli olan faiz sonrası enflasyon
23 Kasım 2015 - 16:17 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu üyesi Daniele Tarullo, "Faiz artırımı sonrası enflasyona etkiler dikkatle izlenmeli" dedi

Fed Yönetim Kurulu üyesi Daniele Tarullo, enflasyonda hala çok fazla belirsizlik olduğunu ve Fed'in yüzde 2 hedefinden henüz yaklaşılamadığını söyledi. 
Bloomberg TV'ye açıklamalarda bulunan Tarullo, faiz artırımlarının izleyeceği yolu, Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine doğru ne kadar ilerleneceğini belirleyeceğini vurguladı.
Tarollo yaptığı açıklamada, "Piyasalar faiz artırımının hangi ayda yapılacağına, faizlerin nasıl bir yol izleyeceğinden daha fazla odaklanıyor. Ancak odaklanmamız gereken faiz artırımı sonrası bunun enflasyon üzerine etkileri olmalı. Enflasyon için piyasa ve anket 
bazlı beklentilerin tarihi dip seviyelerde olmaları hoş görülemez. Faiz artırımı sonrası enflasyon beklentilerinin yüzde 2'ye doğru yükselip yükselmediğini dikkatle izlenmeli" diye konuştu.
Tarullo ayrıca ABD ekonomisinin yavaş yavaş yol almakta olduğunu, ancak hala karışık bir resmin ortada olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)