E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altında gözler ‘ABD’ verisinde---

Ons altında gözler ‘ABD’ verisinde

Ons altında gözler ‘ABD’ verisinde
06 Eylül 2024 - 09:41 borsagundem.com

Bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin faiz indirim beklentilerini güçlendirmesi halinde ons altının tarihi zirvesi olan 2532 dolara doğru hareketlenmesi bekleniyor.

Ons altın, dün 2523,29 dolar ile bir haftanın en yüksek seviyesinin test edilmesinin ardından 2520 dolar civarında hareket ederek bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

TSİ 15.30'da açıklanacak verinin iş gücü piyasasında zayıflamaya işaret etmesi halinde Fed'den 17-18 Eylül toplantısında 50 baz puanlık bir indirim geleceği beklentilerinin güçleneceği öngörülüyor.

Tarım dışı istihdam verisinin faiz indirim beklentilerini güçlendirmesi halinde ons altının tarihi zirvesi olan 2532 dolara doğru hareketlenmesi bekleniyor. Buranın aşılması halinde 2551 dolar hedeflenebilir.

Yeni Delhi merkezli bir araştırma şirketi olan SS WealthStreet'in kurucusu Sugandha Sachdeva, “Yaklaşan NFP raporunun işgücü piyasasında zayıflık işaretleri göstermesi halinde altın fiyatlarının yükselmesi muhtemel, ancak piyasa dalgalanma nöbetleri yaşayabilir" dedi

"Fiyatlar bu yıl 2.680-2.700$ aralığına ulaşarak yeni zirveleri test etmeye hazır görünüyor” diyen Sachdeva, jeopolitik gerilimler, dolardaki zayıflık, merkez bankası alımlarının devam etmesi ve ABD seçimlerini çevreleyen belirsizliğin altın için görünümü desteklediğini sözlerine ekledi.

Dünya Altın Konseyi'nden yatırımcılara altın tavsiyesiDünya Altın Konseyi'nden yatırımcılara altın tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)