E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnümüzdeki ay BİST'te değişim beklenmiyor---

Önümüzdeki ay BİST'te değişim beklenmiyor

Önümüzdeki ay BİST'te değişim beklenmiyor
09 Ekim 2014 - 07:23 borsagundem.com

SPK anketine göre, katılanların yüzde 58’i BİST-100 endeksinde önümüzdeki ay, yüzde 38’i önümüzdeki altı ay değişim beklemiyor

Sermaye Piyasası Kurulu anketine katılanların %58’i BİST-100 endeksinde önümüzdeki ay, %38’i önümüzdeki altı ay değişim beklemiyor.
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Beklenti Anketi'nin Eylül ayı sayısı yayınlandı.

SPK Beklenti Anketi'nde şu sonuçlar yer aldı:

"Gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların %66’sı önümüzdeki ay, %39’u önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, önümüzdeki bir yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı %46’ya ulaşmıştır. 
Katılımcıların %54’ü ABD dolarına ilişkin olarak önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık dönem için geçtiğimiz ay anket sonuçlarında %54 olan artış bekleyen katılımcıların oranı %61’e ulaşmış, önümüzdeki bir yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı ise %57’ye ulaşmıştır. 
Katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay Euro’da değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönem için aynı yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %39 ve %34’e gerilemiş, Euro’da artış bekleyen katılımcıların oranı ilgili dönemler için sırasıyla %45 ve %48’e ulaşmıştır. 
BIST-100 endeksine ilişkin olarak katılımcıların %58’i önümüzdeki ay, %38’i önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %48’e ulaşmıştır.
BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %65’i önümüzdeki ay, %44’ü önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, artış beklentisi yıllık dönem yükselerek %50’ye ulaşmıştır. 
Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %74’ü önümüzdeki ay, %54’ü önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, önümüzdeki bir yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı %51’e ulaşmıştır. 
Önümüzdeki ay özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin koşullarda katılımcıların %62 ile çoğunluğu değişim beklemezken, altı aylık ve bir yıllık dönemler için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %54 ve %64 olarak gerçekleşmiştir.
Katılımcıların %67’si önümüzdeki ay, %47’si önümüzdeki altı ay yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %46’ya ulaşmıştır.
Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcıların %60’ı önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemlerde artış beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %49 ve %58’e ulaşmıştır. 
BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin olarak katılımcıların %72’si önümüzdeki ay, %52’si önümüzdeki altı ay değişim beklememektedir. Önümüzdeki bir yılda artış bekleyen katılımcıların oranı ise %44 olarak gerçekleşmiştir. 
BIST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %69’u önümüzdeki ay, %51’i önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %49’a ulaşmıştır. 
VİOP işlem hacmine yönelik olarak önümüzdeki ay katılımcıların %61’i değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %46 ve %56’ya ulaşmıştır.
Yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %66’sı önümüzdeki ay değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların oranı altı aylık ve yıllık dönemler için sırasıyla %46 ve %57 olarak gerçekleşmiştir. 
Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %54’ü önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler artış beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %63 ve %73 olarak gerçekleşmiştir. 
Katılımcıların %71’i önümüzdeki ay, %47’si önümüzdeki altı ay MKYO net aktif değerine ilişkin olarak değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların oranı yıllık dönem için %53’e ulaşmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş09 Ekim 2014 09:35

    hepsı palavra.,once 15 dakıka gecıkmelı verı akısı ve neden borsanın saklı -gızlı tutuldugundan .,neden borsanın sefaf olamadıgından ve bu uygulamalar nedır ve kımlere hızmet etmekte bunu acıklasınlar.,mılletı patagonyada dahı gorulmemıs uygulamalarla ınek gıbı sagmaktalar.,dunyanın acıga satısları yasakladıgı bır donemde patronların mılletı vurması ıcın neden açıga satısların ve vırmanların ıstedıklerı gıbı cuzı ucretlerle kullanımlarına ızın verılmesının altındakı gerceklerı acıklasınlar.,dıgerlerı palavra