E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC petrol talebinde artış yaptı---

OPEC petrol talebinde artış yaptı

OPEC petrol talebinde artış yaptı
12 Nisan 2012 - 19:47 borsagundem.com

OPEC, 2012 küresel petrol talebi tahmininde küçük bir artış yaptı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2012 yılı küresel petrol talebi tahmininde küçük bir artış yaparak günlük ortalama 88,63 milyon varilden 88,64 milyon varile yükseltti.
OPEC'in Nisan 2012 aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol talebi geçen yıl günlük ortalama 87,78 milyon varil olarak gerçekleşti.
Raporda, petrol piyasası için Euro Bölgesi'nde süregelen belirsizlikler, ABD'nin değişken talebi ve fiyat artışlarının endişe verici faktörler olduğuna dikkat çekilerek, Japonya'daki tüketim artışı ve küresel ekonomide görülen istikrar işaretlerinin ise güven verici olduğu vurgulandı.
Euro Bölgesi'ndeki devam eden belirsizliklerle birlikte gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlamanın küresel ekonomik görünüm için kırılganlık işaret olduğuna işaret eden OPEC, 2012 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3,4'ten yüzde 3,3'e çekti.
OPEC, Euro Bölgesi için beklentisini de yüzde 0,2 daralmadan yüzde 0,3 daralmaya revize ederek, bölgede reel ekonominin borç kriziyle mücadele amacıyla alınan önlemlerden zarar gördüğü uyarısında bulundu.
Örgüt ayrıca, Hindistan ekonomisi için büyüme beklentisini ise yüksek enflasyon nedeniyle yüzde 7,1'den yüzde 6,9'a çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)