E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOPEC ülkelerinden şok karar arz kesintisi 600 bin varil artacak---

OPEC ülkelerinden şok karar arz kesintisi 600 bin varil artacak

OPEC ülkelerinden şok karar arz kesintisi 600 bin varil artacak
06 Şubat 2020 - 16:21 borsagundem.com

Petrol talebindeki düşüş petrol ihraç eden ülkeleri (OPEC) acil önlemler almaya yöneltti. OPEC ülkelerinin petrol arzındaki kesintileri 600 bin varil arttıracağı iddia ediliyor.


Korona virüs tehditi nedeniyle dünya genelindeki petrol talebinde ciddi bir düşüş yaşanınca Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği (OPEC) ve birlikte hareket eden ülkelerin (OPEC+) kurduğu teknik heyet geçici önlemler almak üzere toplanmıştı. İddialara göre petrol üretiminde kesintinin günlük 600,000 varil artırılmasını önerildi.

İki OPEC kaynağının verdiği bilgiye göre, Rusya'nın bu öneriyi kabul edip etmeyeceği henüz belli değil. Kaynaklardan biri, "Günde 600,000 varillik bir kesinti önerildi. Rusya ise istişare için biraz daha fazla zaman talep etti" dedi. Kaynaklar, OPEC+ ülkelerini temsil eden bakanların bir sonraki üretim politikası değerlendirme toplantısının Mart ayından Şubat ayına çekme konusunda henüz bir karar vermediklerini belirttiler.

Çin dünya çapında günlük 3.7 milyon varille en fazla petrol tüketen ülke. Korona virüsün ülke çapında üretimi sekteye uğratması bu petrol talebinin düşmesindeki en büyük etken. Bununla beraber British Airlines, Lufthansa gibi büyük havayolu şirketlerinin Çin'e uçuşlarını durdurması jet yakıtı olarak kullanılan petrolün azalması da petrol talebininde düşüşe neden olan etkenlerden biri. 

OPEC görüşmeleri uzadı, Rusya direniyor

 

OPEC korona virüsün petrol talebine etkisini değerlendiriyor

 

OPEC petrol talebi için acil toplanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı06 Şubat 2020 18:26

    bir şey söylesem  ayıp ederim diye söylemiyorum kime  tabi peygamber  efendimize ayıp etmekten çok çekinirim ama çok irite oldum bu arab işlerinden  bizi sevmemeleri niye bizden başka mert bir ülke varmı dünyada namazı bile nasıl düzgün kıldığımız açık değilmi .hatamı ediyorum .yaçok  karışık  düşüncelerdeyim .

  • hurafeci 06 Şubat 2020 19:14

    araplara özel iltimas mı geçiyoruz hayırdır? peygamber ile arapların ne alakası var

  • Arap Savar06 Şubat 2020 17:09

    Dürzü pi..ç Arabistan elbet o petrolün bitecek. O zaman bo.klarızı yersiniz. Sıçscak bo.k bulabilirseniz.