E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC+'ın petrol üretim kararına eleştiriler devam ediyor---

OPEC+'ın petrol üretim kararına eleştiriler devam ediyor

OPEC+'ın petrol üretim kararına eleştiriler devam ediyor
09 Eylül 2024 - 10:58 borsagundem.com

Emtia şirketi Trafigura'nın petrol başkanı Ben Luckock'a göre OPEC+, grubun hedefleri ile piyasanın ihtiyaçlarını uzlaştırma konusunda sorun yaşıyor.

Trafigura'nın küresel petrol başkanı Ben Luckock, APPEC 2024 Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan ve Rusya'nın başını çektiği Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC+) geçen hafta arz kısıtlamalarını hafifletmeyi ertelediğini, ancak şimdi dengeler için görünümün "harika" olmadığı göz önüne alındığında, gelecek yıl öncesinde hangi yöne gitmek istediğini seçmesi gerektiğini söyledi.

Luckock, petrol piyasasının fiyatlar tekrar yükselirse OPEC+'ın bu varilleri geri getirmeyeceğini ya da çok daha yavaş geri getireceğini bilmek istediğini söyledi. Grubun piyasaya güven vermesi gerektiğini çünkü şu anda bu miktarlara ihtiyaç duyulmadığını da sözlerine ekledi.

Goldman Sachs Group analisti Daan Struyven de ayrı konferansta OPEC+ ve ABD'li kaya petrolü üreticileri arasında potansiyel bir fiyat savaşının olası olmadığını ancak petrolün taban fiyatı olarak adlandırılan fiyatın yaklaşık 75-80 dolardan 70 dolara doğru kayabileceğini söyledi.

OPEC+ grubundan kritik petrol üretimi kararıOPEC+ grubundan kritik petrol üretimi kararı

 

JPMorgan: OPEC+ üretimi bir yıl daha sabit tutacakJPMorgan: OPEC+ üretimi bir yıl daha sabit tutacak

 

Petrol OPEC+'nın kesinti kararına rağmen düşüşte Petrol OPEC+'nın kesinti kararına rağmen düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)