E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC+'ın üretim politikasında değişiklik beklenmiyor---

OPEC+'ın üretim politikasında değişiklik beklenmiyor

OPEC+'ın üretim politikasında değişiklik beklenmiyor
01 Ağustos 2024 - 09:36 borsagundem.com

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısı bugün toplanıyor. Toplantıda, üretim politikasının detayları ve olası değişiklikler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

OPEC+ kilit bakanları, üretim politikasına karar vermek için bugün toplanıyor ve kaynaklar, mevcut üretim kesintisi anlaşmasında herhangi bir değişiklik yapılmasının ve ekim ayından itibaren bazı kesintilerin geri almaya başlanması olasılığının düşük olduğunu ifade ediyorlar.

OPEC+ Ortak Bakanlar İzleme Komitesi toplantısı (JMMC) Türkiye saati ile 13.00'da başlayacak.

OPEC+, 2022 sonundan bu yana üzerinde anlaşmaya varılan bir dizi adımla şu anda üretimini günlük toplam 5,86 milyon varil ya da küresel talebin yaklaşık %5,7'si oranında azaltıyor.

Haziran ayındaki son toplantısında OPEC+, 3,66 milyon bpd'lik kesintileri 2025 sonuna kadar bir yıl uzatmayı ve sekiz üyenin 2,2 milyon bpd'lik kesinti katmanını Eylül 2024 sonuna kadar üç ay uzatmayı kabul etmişti

Mevcut plan ayrıca OPEC+'nın 2,2 milyon varillik kesintiyi Ekim 2024'ten Eylül 2025'e kadar bir yıl boyunca kademeli olarak kaldırmasını öngörüyor. Suudi Arabistan, Rusya ve diğer önde gelen üreticilerin petrol bakanlarını bir araya getiren JMMC genellikle iki ayda bir toplanıyor ve daha geniş OPEC+ grubuna tavsiyelerde bulunabiliyor.

OPEC'in petrol üretimi günlük 29 bin varil arttıOPEC'in petrol üretimi günlük 29 bin varil arttı

 

OPEC, küresel petrol talebinde artış bekliyor  OPEC, küresel petrol talebinde artış bekliyor

 

Petrolde OPEC+ sonrası yatay seyirPetrolde OPEC+ sonrası yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)