E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOPEC'ten 2013 raporu---

OPEC'ten 2013 raporu

OPEC'ten 2013 raporu
11 Temmuz 2012 - 15:16 borsagundem.com

OPEC 2013 için daha düşük talep, daha yüksek arz öngörüyor

Petrol ihraç eden ülkeler birliği OPEC tarafından yapılan açıklamada Dünya petrol talebinin önümüzdeki yıl global ekonomideki yavaşlamaya bağlı olarak durgun seryedeceği ve OPEC dışı ülkelerin petrol arzının artacağı öngörüldü. 
OPEC'in bugün yayınlanan raporunda 2013 yılında petrol talebindeki günlük artışın 0.8 milyon varile gerileyeceği öngörüldü. Bununla birlikte OPEC dışı ülkelerin petrol arzının günlük 0.92 milyon varil artacağı öngörüldü.
Petrol talebindeki artışın 2012 yılında ise günlük 0.9 milyon varil olacağıöngörüldü.
2013 yılında OPEC türü petrole yönelik talebin ise günlük 0.3 milyon varilazalacağı ve 29.6 milyon varil olcağı öngörüldü. Bu seviye grubun şu anki üretim seviyesinin altında bir talebi ifade ediyor. Bu rakamlar da İran'a yönelik yaptırımlara karşın önümüzdeki yıl petrol piyasalarında yeterince arzın olacağına işaret ediyor. 
Bununla birlikte Opec yüksek derecedeki belirsizliklere dikkat çekerek bu beklentilerin önümüzdeki aylarda değişmesinin mümkün olduğunu dile getirdi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)