E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiOpenAI 6,6 milyar dolarlık fon topladı---

OpenAI 6,6 milyar dolarlık fon topladı

OpenAI 6,6 milyar dolarlık fon topladı
02 Ekim 2024 - 21:51 borsagundem.com

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'ın 157 milyar dolarlık değerlemeyle 6,6 milyar dolarlık fon topladığı açıklandı

Şirketten yapılan açıklamada OpenAI'ın misyonunu hızlandırmak için 157 milyar dolarlık değerlemeyle 6,6 milyar dolarlık yeni fon sağladığı kaydedildi.

Şirketinin amacının gelişmiş zekayı yaygın olarak erişilebilir bir kaynak haline getirmek olduğu belirtilen açıklamada, yeni fonun şirketin öncü yapay zeka araştırmalarındaki liderliğini güçlendirmesine, hesaplama kapasitesini artırmasına ve insanların zor problemleri çözmelerine yardımcı olacak araçlar geliştirmeye devam etmesine olanak tanıyacağı kaydedildi.

Açıklamada, ABD ve müttefik hükümetler de dahil olmak üzere kilit ortaklarla iş birliği yapılarak, bu teknolojinin tüm potansiyelinin açığa çıkarılabileceği ifade edildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre finansman turuna girişim sermayesi şirketi Thrive Capital liderlik etti. Microsoft, SoftBank ve Nvidia da yatırımcılar arasında yer aldı.

Libya'da iki ay süren tartışmaların ardından atanan Merkez Bankası Başkanı göreve başladıLibya'da iki ay süren tartışmaların ardından atanan Merkez Bankası Başkanı göreve başladı

 

Fed yetkilisi Barkin'den enflasyon mesajıFed yetkilisi Barkin'den enflasyon mesajı

 

Musk'tan OpenAI'a 'insanlığa ihanet' davasıMusk'tan OpenAI'a 'insanlığa ihanet' davası

 

Microsoft, OpenAI'yi rakip olarak görüyorMicrosoft, OpenAI'yi rakip olarak görüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)