E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOpenAI, S&P 500'ün %88'ini geride bıraktı---

OpenAI, S&P 500'ün %88'ini geride bıraktı

OpenAI, S&P 500'ün %88'ini geride bıraktı
12 Eylül 2024 - 13:27 borsagundem.com

150 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan OpenAI, çeşitli yatırımcılardan 6,5 milyar dolar toplamak için görüşmelerde bulunuyor. Yapay zeka şirketi bu haliyle S&P 500'de işlem gören şirketlerin yüzde 88'inden daha değerli bir konuma ulaştı.

OpenAI, 150 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. Bu miktar, Goldman Sachs, Uber ve BlackRock gibi S&P 500 şirketlerinin yüzde 88'inden fazlasının piyasa değerinden daha fazla.

Konuya yakın kaynakların bildirdiğine göre şirket, çeşitli yatırımcılardan 6,5 milyar dolar toplamak için görüşmelerde bulunuyor. Öte yandan şirket, 4 milyar dolarlık borçlanma hedefliyor.

OpenAI'nin değeri 86 milyar dolardan 150 milyar dolara çıktı

150 milyar doalrlık yeni değerleme, şirketi dünyanın en değerli girişimlerinden biri haline getiriyor. Şirketin önceki 86 milyar dolarlık değerlemesi düşünüldüğünde bu, büyük bir sıçrama.

CNBC-e'nin haberine göre, fon toplama turu, Instagram, Stripe, Robinhood, Spotify ve Slack gibi girişimlere erken yatırımlarıyla bilinen New York merkezli girişim sermayesi firması Thrive Capital’ın kurucusu Josh Kushner tarafından yönetilecek.

OpenAI'dan, değerini 100 milyar doların üzerine çıkarmak için hamleOpenAI'dan, değerini 100 milyar doların üzerine çıkarmak için hamle

 

Microsoft, OpenAI'yi rakip olarak görüyorMicrosoft, OpenAI'yi rakip olarak görüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)