E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Operasyonlar bir şartla durur'---

'Operasyonlar bir şartla durur'

'Operasyonlar bir şartla durur'
18 Eylül 2012 - 07:14 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, PKK silah bırakırsa operasyonları durduracaklarını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış törene katıldı. Erdoğan, açılış konuşmasında son bir ayın terör bilançosunu verdi ve PKK?silahları tamamen bırakırsa askeri operasyonların duracağını söyledi. 28 Şubat sürecinde imam hatip liselerinin kapatılmasını da eleştiren Erdoğan, bu konuda CHP’ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan’ın konuşmasından bölümler şöyle:
DEVLET SİLAH BIRAKMAZ
“Terörle mücadelemiz şüphesiz ki devam edecek. Şüphesiz ki bir bedel de ödüyoruz. Çünkü bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını isteyenler varsa şunu bilmeleri lazım. Bizler devlet olarak, hükümet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Ama devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Çünkü polisin de askerin de silah kendisinin demirbaş enstrümanıdır. Onunla asayişi, terörü bertaraf etmek için mücadele eder. O onun her zaman sabit demirbaşıdır.
Ama terörist eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da biter. ’Ama efendim silahlar sussun’, silah teröristin elinde olduğu sürece susmaz. En ufak fırsatta o silahını yine ateşler masum insanların üzerine. Tüm bu haince saldırılara, tüm bu alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi yürütüyoruz ve yürüteceğiz.”
ÖCÜ GİBİ KORKTULAR
İmam hatip okulları eski parlak günlerine dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, ürkenler, milletin bu okullarını adete bir öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardır. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise kısımlarına da talebin azalması için üniversite sınavında katsayı engelini getirdiler. İmam hatiplerin önünü kesebilmek için tüm meslek liselerine vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme, bu baskıya, bu antidemokratik uygulamaya 30 Mart tarihinde TBMM’de son verdik.
TERÖRİST Mİ YETİŞTİRMEDİ?
Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarini iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz.
CHP KURAN’DAN RAHATSIZ
BunlarKur’an’dan acayip kaçarlar, acayip. Ciddi manada rahatsız olurlar. Hayatlarında Kur’an’ı mezarda okunmak için düşünmüşler. Zorunlu eğitimin 66 ayda başlamasına aynı şekilde karşı çıktılar. Reformları engellemek için adeta tüm süreçleri terörize ettiler. Tarihleri boyunca din eğitimine, milli manevi değerlerin öğretilmesine karşı çıktılar, bunu yasakladılar, bunu engellediler. Ezan-ı Muhammedi Türkçe’ye çevirmek suretiyle okutmak istediler. Merhum Menderes geldi, Ezan-ı Muhammedi aslına çevirtti. İşte merhum Menderes’i ve arkadaşlarını idam edenler bu zihniyetten daha farklı değildi.
TORUNUM DA OKULA BAŞLADI
Bakın 66 aylık çocukların okula başlamasını eleştirdiler. Edep sınırlarını, adap sınırlarını aşarak bu uygulamaya karşı çıktılar. Şu anda Türkiye’de 66 aylık çocukların hemen tamamını anne babaları okula göndermiş durumdalar. Benim torunum da bugün okula başlamış durumda, o da 66 aylık.
KİMSEYE BASKI YAPMAYACAĞIZ
“Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersine yine karşı çıkıyor bu CHP zihniyeti. Ana muhalefet partisi genel başkanı da, arkadaşları da zorunlu ile seçmeli arasındaki farkı bir türlü anlayamadı. Zira onların tarihinde, seçme diye bir şey yok. Tercih diye bir hak yok. İşte onun için bunu bir türlü anlayamıyorlar.” Hiç kimseye bu dersleri alma konusunda baskı yapmayacaklarını belirten Erdoğan, veli isterse 10 öğrenci bulunursa bu derslerin okutulacağını, veli istemezse bu derslerin okutulmasının söz konusu olmayacağını bildirdi. Erdoğan, ”milletimin gönlü ferah olsun. Velilerimizin kalbi mutmain olsun, öğrencilerimiz rahat olsun. Bu yeni reformlar, Allah’ın izniyle tıkır tıkır işleyecek” dedi.
VELİ İSTEDİĞİ YERE GÖNDERİR
Veli çocuğunu istediği okula gönderir. Bir okulda kalan 4 yıl başka bir okulda, son 4 yılı başka bir okulda okutabilir. Son 4 yıl herhangi bir yaşla bağlantılı değildir. İsteyen açık liseye gönderir, isteyen aynen devam eder. 18 yaşını doldurmak gibi bir kayıt söz konusu değildir. İlk yıl bitti, ’arada bir yıl ara verelim, ayrıca ben bir eğitim görmek istiyorum’ diyenler olursa o da zorunluya dahil edilmek suretiyle 1 yıl aradan sonra imtihanını verebilir, 2. sınıftan sürece devem edebilir. Üzümü yemek istiyoruz, bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok.
500 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ
Erdoğan, sadece Hakkâri’de son 10 günde 123 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyerek, şubat ve ağustos ayları arasında 373, son 1 ay içinde bölgede yürütülen operasyonlarda da toplamda yaklaşık 500 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Sınıfta Başbakan var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’nin Sevindik Mahallesi’nde hayırsever Orhan Abalıoğlu tarafından eşi Cedide Abalıoğlu adına yaptırılan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, bin 500 öğrenci kapasiteli 50 sınıflı okulu gezdi. Erdoğan öğrencilere hediyeler dağıttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)