E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporOrman'dan kulüp yöneticilerine sitem---

Orman'dan kulüp yöneticilerine sitem

Orman'dan kulüp yöneticilerine sitem
26 Aralık 2012 - 12:59 borsagundem.com

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "Bütçeleri aşan borçlanmalar sempatik görünme amacıyla yapılıyor" dedi

TSYD Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüplerin kendi bütçeleri dışında borçlanmalarını kitlelerine sempatik görünme amaçlı yapmalarını doğru bulmadığını söyledi.
Antalya Gloria Golf Otel'de düzenlenen TSYD Spor'un Zirvesi sabah oturumunda, 'UEFA Kriterleri ve Kulüpleri Bekleyen Tehlikeler' başlıklı konu işlendi.
Oturuma Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkanı Ufuk Özerten, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen konuşmacı olarak katıldı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın devreye soktuğu finansal fair – playle ilgili olarak, UEFA organizasyonlarına katılmanın her geçen gün zorlaştığını dile getirdi.
UEFA'nın finansal fair – play kriterlerini kulüp başkanı olarak doğru gördüğünü kaydeden Fikret Orman, "Popülizmin getirdiği hareketlerle kulüplerin, kendi bütçelerin dışında borçlanmalarını ve bunu özellikle kulüp yönetenlerinin kendi kitlelerine sempatik görünmek için yapmalarını doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu.
Başkan Orman, yeni spor yasasına atıfta bulunmak istediğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bazı meslektaşlarımın aksine farklı düşünüyorum ve kulüp yöneten kişilerin, şahsi olarak sorumlu olmaları gerektiğini düşünüyorum. Artık kulüplerin böyle borçlandırarak kulüpleri dar boğazlar içine sokarak kulüp yönetmenin, bu çağın işi olmadığını ve sorumluluklarını bilmeleri gerektiğini düşünüyorum."
Medical Park Antalyaspor Hasan Akıncıoğlu ise geçmişi suçlamak istemediğini ama finansal fair – playın kendileri için realite olarak şapkalarını önlerine koymalarını sağladığını kaydetti.
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen de UEFA'nın finansal fair - play üzerinde bu kadar durmasının sebebinin, Türkiye'den gördükleri durumla eşdeğer olmadığını vurguladı.
UEFA'nın özellikle PSG, Manchester City gibi kulüplerin futbol dışı kaynaklarla satın alınmasıyla beraber ekonomik rekabetin bozulduğunu gördüğünü vurgulayan Nedim Türkmen, "UEFA, çok borçlu olan kulüpleri Katarlı ya da Kuveytli Emir, gelip alıyor ve astronomik transfer ücretleriyle futbolun rekabet unsurunu ortadan kaldırdığını düşünüyor. Kötü yönetimlerden çok bu tür futbol dışı formların, futboldaki rekabetin ortadan kaldırması gerekçesiyle bunlar yürürlüğe kondu." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)