E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarOrtadoğu ve K. Afrika'nın işi zor---

Ortadoğu ve K. Afrika'nın işi zor

Ortadoğu ve K. Afrika'nın işi zor
07 Şubat 2011 - 12:57 borsagundem.com

IMF Birinci Baskan Yardimcisi John Lipsky, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın ekonomik hastalıklarının kolay çözümü yok" dedi

IMF Birinci Baskan Yardimcisi John Lipsky, OrtaDogu ve Kuzey Afrika bolgesinde cari gerilimlerin ortaya cikmasina yardim eden ekonomik problemlerin cozmenin kolay bir yolu olmadigini, bu ulkelerin ekonomilerinde surdurulebilir bir yeniden yapilanmaya gitmeleri gerektigini soyledi. Bazi bolge ulkelerinde genc issizligi oraninin yuzde 30'a yaklastigini tespit ettiklerini belirten Lipsky, "Bu durum, bu ekonomilerde yapisal reformlara ihtiyac duyulan konulardan biri" diye konustu. Ayrica bu bolgede ulkeler arasinda gelismislik farki bulundugunu ve global resesyonun bu problemleri artirdigini ifade eden Lipsky, global resesyonun sosyal gerilimin hissedilmesinde buyuk bir artisa yol actigini ifade etti. Lipsky, "Bu duruma cabuk bir cozum yok. Bu problemlerin cozumu surdurulebilir reform sureci alacak" dedi. IMF'e gore Misir'da genc issizligi yuzde 25, Tunus'ta yuzde 30 ve Lubnan'da yuzde 21.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)